Vesti > Politika

Vučić:Popunjenost srpskih rezervi municijom je 62%

Ono što je za nas najvažnije bi bilo najbolje da se proizvodi u državnom sektoru, kazao je Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

28/02/2024 > 20:32

podeli vest:

Vučić:Popunjenost srpskih rezervi municijom je 62%
Foto: RTS Printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Tirani da je izdao naređenje da popunjenost rezervi municije vojske mora biti 100 odsto, a da se trenutno nalazi na nivou oko 62 odsto, i da kada je u pitanju zajednička proizvodnja municije zemalja Zapadnog Balkana i Ukrajine, Srbija mora da sagleda svoju poziciju.

- Na Zapadnom Balkanu značajni proizvođači su Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. I to 50 odsto Srbija, 30 odsto Hrvatska, 20 odsto Bosna i Hercegovina. Onda je jasno o čemu se radi. Ja sam rekao da mi moramo da sagledamo svoju poziciju - rekao je Vučić za RTS odgovarajući na pitanje da li je realno očekivati da zemlje Zapadnog Balkana i Ukrajina zajedno proizvode municiju.

On je dodao i da je to rekao predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom kao i da je popunjenost srpskih rezervi municijom 62 odsto.

- Izdao sam naređenje da se napuni do 100 odsto, što znači moramo mnogo sad da radimo kroz naše fabrike Lučane i Slobodu i Krušik, da bismo sve artiljerijske rezerve (granate) od 122 mm do 155 mm mogli da popunimo - naveo je Vučić.

On je naglasio da ostaje da se vidi kako će to biti učinjeno, ali da uz svo poštovanje koje ima prema privatnom sektoru kada je u pitanju proizvodnja naoružanja, ono što je najvažnije bi ipak želeo da se proizvodi u državnom sektoru.


 

Ostavite komentar