Vesti > Politika

Dačić o ISTORIJSKOJ POSETI Si Đinpinga: To je najznačajniji POLITIČKI DOGAĐAJ u ovoj godini, formiran je OPERATIVNI ŠTAB

Ivica Dačić je konstatovao da je ovo veliki izazov za MUP

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

08/05/2024 > 09:03

podeli vest:

Dačić o ISTORIJSKOJ POSETI Si Đinpinga: To je najznačajniji POLITIČKI DOGAĐAJ u ovoj godini, formiran je OPERATIVNI ŠTAB
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je poseta kineskog predsednika Si Đinpinga od istorijskog značaja za Srbiju, kao i da predstavlja krunu jedne uspešne politike koju Srbija vodi sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Radi se o stvaranju strateškog partnerstva sa NR Kinom. To je najznačajniji politički događaj u ovoj godini, a svakako i u bezbednosnom smislu je najvažniji bezbednosni događaj, i izazov za MUP, na čijem sam čelu. Tim povodom pripadnici MUP su na zadatku, formiran je operativni štab za praćenje posete predsednika Sija, obezeđivanje svih mera, da sve prođe u bezbednosnom i logističkom smislu uspešno - naveo je Dačić na Instagramu.

On je dodao da je angažovano 6.694 policijskih službenika zbog posete Sija.

- U tom smislu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa drugim bezbednosnim strukturama, daće svoj maksimum da ova poseta bude, ne samo od velikog političkog značaja, već da Srbija da svoj maksimum i doprinos da ova poseta bude od značaja - naveo je Dačić.

Ostavite komentar