Vesti > Politika

VUČIĆ URUČUČIO UGOVORE O RADU NAJBOLJIM DIPLOMCIMA: Srbija nam je sve, a vi ste njena budućnost!

Predsednik Srbije obraća se građanima

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

28/05/2024 > 16:16

podeli vest:

VUČIĆ URUČUČIO UGOVORE O RADU NAJBOLJIM DIPLOMCIMA: Srbija nam je sve, a vi ste njena budućnost!
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Ceremonija je održana u Palati Srbija.

Dr Dobrila Stanković Đorđević, dekan Medicinskog fakulteta u Nišu, na početku ceremonije je čestitala svim diplomcima prijem u naše zdravstvene ustanove.

- Srpska medicina ima dugu i bogatu tradiciju koju su stvarale generacije srpskih lekara. Danas, mi se sa pravom ponosimo našim zdravstvom, koje se razvija u korak sa Evropom, ali ima humaniji odnos. Verujem da zahvaljujući akciji zapošljavanja najboljih diplomaca naših fakulteta, koja se sprovodi već 6 godina, srpska medicina ima izvrsnu budućnost - rekla je ona.

Nakon njenog govora predsednik Srbije uručio je ugovore najboljim diplomicima medicinskog fakulteta.

- Jedan od stubovaopstanka naše zemlje biće farmacija, zajedno sa zdravstvom. U tome je vaša uloga poštovani diplomci ogromna. Ovde sam čuo divne reči zahvalnosti državi, i treba da postoji zahvalnost Srbiji. Država je uložila u sve nas ogroman novac da bi nas školovala i da bismo bili bolje i da joj vratimo. Ja vas molim da uradite sve što možete, i da radite više ili da uradite najbolje ili nemojte da radite. Promenite sve nas starije koji nisu spremni na promene. Ja vas molim da se vaše ambicije ne završe danas, već da nastavite specijaliztacije, da pomažete našim ljudima. Samo da se radi više će se ceniti u budućnosti, nadam se da ćete vi tako raditi. Ako radite manje, rezultati će biti manji, ako radiš više, naravno da će rezultati biti veći. Postavljajte visoke ciljeve. Beskrajno sam zahvalan vašim roditeljima koji su uložili mnogo truda, rada i novca, da vas vaspitaju i školuju.

- Za mene je država sve, nešto najsvetije. Pogledajte koliko je nama država dala, a koliko smo joj malo vratili. Siguran sam da ćete i dalje ostati najbolji od najboljih. Još jednom vam hvala svima, kao i vašim roditeljima.

Ostavite komentar