Vesti > Politika

Lajčak u SAVETU EVROPE: Informisao sam zemlje o izazovima u dijalogu Beograda i Prištine, evo sa kim je sve razgovarao

Miroslav Lajčak poručio je da je jedinstvo ključno za jačanje političke pozicije EU na Zapadnom Balkanu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

05/06/2024 > 21:45

podeli vest:

Lajčak u SAVETU EVROPE: Informisao sam zemlje o izazovima u dijalogu Beograda i Prištine, evo sa kim je sve razgovarao
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ


Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je razgovarao u Savetu Evrope u Strazburu sa državama članicama EU o trenutnom stanju i predstojećim izazovima u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU.

Miroslav Lajčak je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks poručio da je jedinstvo ključno za jačanje političke pozicije EU na Zapadnom Balkanu. 

- Dobro je vratiti se u Savet Evrope u Strazburu posle skoro dve godine. Cenim priliku da informišem države članice EU o trenutnom stanju i izazovima koji su pred nama u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU. Jedinstvo EU je ključno za jačanje naše političke pozicije na Zapadnom Balkanu - naveo je Lajčak.

 

 

On je naveo da je imao čast da učestvuje na 1.500 sastanku zamenika ministara SE i da ih informiše o dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

- Bliska saradnja naše dve organizacije je važna za podršku i promovisanje zajedničkih vrednosti, uključujući zaštitu nacionalnih manjina i vladavinu prava - naveo je Lajčak u objavi.

On je u odvojenoj objavi na Iksu naveo da je u Strazburu razgovarao i sa generalnim sekretarom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Matjeum Morijem o tome kako ojačati lokalnu upravu na severu KiM.

Ostavite komentar