Vesti > Politika

Dodik: Srpski narod je savladao brojne prepreke u borbi za svoj identitet

Danas smo doneli istorijsku deklaraciju, u kojoj se jasno analizira današnje stanje našeg naroda, rekao je predsednik Srpske

Izvor: K1info

08/06/2024 > 17:44

podeli vest:

Dodik: Srpski narod je savladao brojne prepreke u borbi za svoj identitet
Foto: Tanjug/Foto Srna/Borislav Zdrinja/ATA Images


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se okupljenima u Beogradu i poručio da je danas važan dan za sve generacije.

- Srpski narod je savladao prepreke u borbi za svoj identitet. Ključna srpska reč je sloboda. Za slobodu su Srbi kroz vekove dali mnogo žrtava. Srbi nikada nisu oklevali, niti su bili sebični. Slobodu su čak dali i drugim narodima, pa i onima koji su od Srba pokušali da naprave remetilački narod - rekao je on.

Dodik ističe da nikada nisu bili bosanski Srbi, već su uvek bili Srbi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

- Pripadnici jednog jedinstvenog naroda. I kroz borbu svih ovih godina i decenija našao se čovek koji je stao na čelo srpskog naroda. Predsednik Aleksandar Vučić, koji je bez oklevanja u zavetnom odnosu prema narodu stao da vodi narod u teškim godinama oporavka i stabilizacije srpske države - kaže predsednik RS.

Danas smo doneli istorijsku deklaraciju, u kojoj se jasno analizira današnje stanje našeg naroda, rekao je on okupljenima u centru Beograda.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

- Srbija se ne bi uzdigla da nije bilo upornog rada predsednika Vučića. Danas se Srbija oslobodila stranog tutorstva i ambasada. Srbija danas sme da kaže šta hoće, uvažena je, i može da kaže da podržava Srbe gde god oni bili. Vučić je uložio nemogući napor, i obezbedio da se čuje naš glas, čak i UN, tamo gde se veliki prema malima odnose sa ignorancijom - dodaje Dodik.

Na Trgu Republike više hiljada pripadnika KUD-ova iz Srbije i Srpske zaigralo je kolo danas oko 17 časova. 

Ostavite komentar