Vesti > Politika

Vučić: Laž je da sam tri puta hteo da razgovaram sa Putinom, a da je on to odbio, to pojedini MEDIJI PLASIRAJU...

Nikada u tom smislu nisam dobio negativan odgovor, kazao je Vučić

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

05/07/2024 > 13:43

podeli vest:

Vučić: Laž je da sam tri puta hteo da razgovaram sa Putinom, a da je on to odbio, to pojedini MEDIJI PLASIRAJU...
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pojedini mediji plasirali lažnu informaciju da je tri puta hteo da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a da je Putin to odbio.

- To se nikada nije desilo i to nema jedan ili dva ili dvesta izvora. Ne postoji takav izvor. Nikada se nije dogodilo. Nikada u prethodnih 12 godina koliko obavljam važne državne funkcije - nije se dogodilo da sam želeo da razgovaram sa predsednikom Putinom a da nisam dobio taj razgovor. I obrnuto, imamo tradicionalno dobre i prijateljske odnose i međusobno poštovanje - rekao je Vučić u Palati Srbija odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što su pojedini mediji objavili.

Naglasio je da to međusobno poštovanje podrazumeva da kada neko želi razgovor - da ga uvek dobije.

- Nikada se nije dogodilo suprotno. Što se tiče kratkog ostanka u Srbiji,  gospodina Aleksandra Gruška, a to je tri dana u Srbiji, pa koliko treba da ostane - 33 dana? Ja kada idem ostanem dan i po maksimalno. Nekada i pola dana. Nigde ne ostajem po tri dana. Čovek je bio tri dana u našoj zemlji. A pošto kažu završio razgovor sa mnom pa napustio zemlju, samo da vidite o kakvim lažima mi govorimo. Tog dana je imao razgovor posle mene sa još nekim, da li sa Anom (Brnabić) ili Milošem, a onda i sa Markom Đurićem tročasovne konsultacije. Tri sata im je trajao razgovor - rekao je Vučić.
 

Ostavite komentar