Vesti > Politika

NAJAVLJENA LUKSEMBURŠKA INVESTICIJA! Vučić: Za 20 dana počinje proizvodnja ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA u KRAGUJEVCU

Vučić je na konferenciji za novinare istakao da će u narednom periodu biti doveden veliki broj investitora

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

05/07/2024 > 14:11

podeli vest:

NAJAVLJENA LUKSEMBURŠKA INVESTICIJA! Vučić: Za 20 dana počinje proizvodnja ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA u KRAGUJEVCU
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija dobila najavu najveće luksemburške investicije za proizvodnju grafenskih nanocevi koje se koriste u proizvodnji eletričnih automobila, koja će dodatno osnažiti zemlju ubrzanjem privrednog rasta.

Vučić je na konferenciji za novinare istakao da će u narednom periodu biti doveden veliki broj investitora, kao i da će u narednih 20-ak dana u Kragujevcu početi proizvodnja električnog automobila.

- Veoma sam srećan zbog toga i to ćete i vi saznati za nekoliko dana kada vest bude obelodanjena u Italiji", rekao je Vučić.

Dodao je da se radi o velikim stvarima koje Srbiju guraju napred, kao i da je važno da čuvamo mir i stabilnost.

- Verujem da time dajemo ključni doprinos, uprkos hibridnom ratu lažima i dezinformacijama koje se svakodnevno plasiraju o Srbiji - rekao je Vučić.

Dodao je da se to radi s ciljem da Srbija bude uvučena u regionalne sukobe i da se protiv na različite načine zloupotrebi i ono što se dogilo i ono što se nije dogodilo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Naveo je da će zemlja zbog toga morati češće da reagujemo i da govori šta je stvarno, a šta nije.

- U svakom slučaju, verujem da smo napravili velike korake u agendi rasta i u onome što se naziva politikom pristupanja jedinstvenom evropskom tržištu - istakao je Vučić.

Dodao je da se očekuje da u narednih pet dana možemo da završimo još jedno bitno pitanje kako bismo bili spremni za otvaranje Klastera 3 u procesu evrointegracija.

- Sasvim smo spremni za ulazak u agendu rasta i da se kandidujemo za prvih finansijskih tranši - rekao je Vučić.
Dodao je da nas u narednih mesec dana očekuju posete velikog broja predstavnika najznačajnih zemalja, među njima i predstavnike afričkih zemalja, kao i da će predstavnici Srbije llično učestvovati u nekoliko velikih turneja po Aziji i Africi. Želimo da uvećamo prostor koji postoji za napredak srpske privrede i bližu i potpuno institucionalizovanu saradnju sa afričkim i azijskim zemljama, najbrže rastućim kontinentima - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Naveo je da će naredne dve nedelje za nas biti veoma značajne, jer ćemo imati mnogo značajnih poseta, kao i da nas očekuje Samit evropske političke zajednice.

- Očekujem da u narednih mesec dana ugostimo i predstavnike najvećih evropskih država - rekao je Vučić.
 

Ostavite komentar