Vesti > Politika

Dačić i Vučević najoštrije OSUDILI POKUŠAJ UBISTVA Trampa! "Nešto slično se sprovodi i u Srbiji"

Ivica Dačić poručio je bivšem predsedniku SAD brz i uspešan oporavak

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

14/07/2024 > 08:17

podeli vest:

Dačić i Vučević najoštrije OSUDILI POKUŠAJ UBISTVA Trampa! "Nešto slično se sprovodi i u Srbiji"
Foto: Tanjug/AP


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je danas pokušaj ubistva Donalda Trampa i poželeo mu brz i uspešan oporavak dodajući da je "atentat na bivšeg predsednika SAD najveći, žalostan i tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka".

- Sve je to, u stvari, bila moralna, medijska i politička priprema za ubistvo, i njegovo opravdanje. Kako se videlo, to postaje i veoma ozbiljan bezbednosni rizik. Nešto slično se sprovodi i u Srbiji, kroz napade na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu - saopštio je Dačić.

On je istakao da je obaveza celog društva da se tome suprotstavimo.

- Najoštrije osuđujem pokušaj ubistva Donalda Trampa i želim mu brz i uspešan oporavak - izjavio je Dačić, kako je saopštio MUP. 

"Nasilju ne može i ne sme biti mesta u politici"

Premijer Srbije Miloš Vučević najoštrije je osudio atentat na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, uz ocenu da "nasilju ne može i ne sme biti mesta u politici".

- Najoštrije osuđujem pokušaj atentata na 45. predsednika SAD Donalda Trampa. Nasilju ne može i ne sme biti mesta u politici. Svi zajedno moramo pružiti otpor svakome ko misli da metkom, umesto glasačkim listićem, može da donosi odluke. Demokratija mora biti odbranjena, a ljudski život neprikosnoven - naveo je Vučević.

Premijer Srbije poželeo je Trampu, koji je u atentatu povređen, brz oporavak.

Ostavite komentar