Vesti > Politika

MEDIJI U REGIONU: Srbija je prva zemlja na BALKANU koja će imati serijsku proizvodnju ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA!

Odlične vesti šire se u komšiluku

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

23/07/2024 > 09:43

podeli vest:

MEDIJI U REGIONU: Srbija je prva zemlja na BALKANU koja će imati serijsku proizvodnju ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA!
Foto: Tanjug/Rade Prelić/printscreen


Vest da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče prisustvovao svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za buduću proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici "Stelantis" u Kragujevcu bila je tema i u medijima u regionu.

Naime, Slobodna Bosna kao i pojedini hrvatski portali preneli su ovu vest naslovima koji, čini se,odaju javno priznanje Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću povodom istorijskog uspeha - serijske proizvodnje električnih automobila.

Foto: printscreen/bosna

 

Tako su u pomenutim medijima osvanuli tekstovi sa naslovima u kojima pišu da je Srbija prva zemlja na Balkanu sa serijskom proizvodnjom električnih automobila.

Foto: printscreen/tportal

 

Podsetimo, prilikom inauguracije novih proizvodnih linija za buduću proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici "Stelantis" u Kragujevcu, predsedniku Vučiću predstavljen je novi model "fijat grande panda".

- Ne mogu vam opisati koliko sam srećan danas. Snovi se ostvaruju. Ovo je veliki dan za Kragujevac, za Šumadiju i za celu Srbiju. Očekujem da će ovaj model Fiata biti veoma uspešan - rekao je juče predsednik Vučić.

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar