Vesti > Politika

Kurti pokušava da izazove RATNI SUKOB! Predsednik Vučić o dešavanjima na KiM: Mi želimo da sačuvamo mir

Kako je dodao, kakvu god glupost da napravi Kurti, iz Evrope pozivaju da "razgovaramo o nečemu što je brutalno prekršeno

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

05/08/2024 > 23:15

podeli vest:

Kurti pokušava da izazove RATNI SUKOB! Predsednik Vučić o dešavanjima na KiM: Mi želimo da sačuvamo mir
Foto: Youtube Printscreen/Kosovo Online/Tanjug/Vlada privremenih kosovskih institucija


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je ponašanje predsednika privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija pokušaj izazivanja ratnog sukoba i da to radi organizovano uz podršku pojedinih  zapadnih sila, a da Beograd želi da sačuva mir.

- Kurtijevo ponašanje je pokušaj izazivanja ratnog sukoba. Mi ne želimo rat, želimo da sačuvamo mir, ali on to radi smišljeno, organizovano i uz podršku pojedinih zapadnih sila - rekao je Vučić, na pitanje kako komentariše pritisak Kurtijeve vlasti na Srbe i njihovo zastrašivanje hapšenjima u subotu i današnjim upadima u objekte Pošte Srbije na severu Kosova i Metohije.

On je saopštenje Evropske službe za spoljne poslove ocenio kao sramotno i bezobrazno, navodeći da se u tom saopštenju pozivaju Priština i Beograd da razgovaraju o Kurtijevim jednostranim i, kako navodi, protivpravnim, postupcima.

- Pa tako sledeći put kad bude pobio 20 ljudi mi ćemo opet da idemo u dijalog da razgovaramo o tome da li je mogao ili nije i koje su im ideje da to prevaziđemo - rekao je Vučić novinarima, tokom obilaska radova na izgradnji dečije bolnice Tiršova 2.

Kako je dodao, kakvu god glupost da napravi Kurti, iz Evrope pozivaju da "razgovaramo o nečemu što je brutalno prekršeno".

Vučić je istakao da je razgovarao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i da je prosledio nedvosmislenu poruku.

- Veoma sam zabrinut, dalje neću da govorim jer se plašim da bih mogao da naškodim interesima svoje zemlje i svog naroda - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar