Vesti > Politika

Saradnja Srbije i Mađarske u borbi protiv IREGULARNIH MIGRACIJA! Dačić pomenuo i SMANJENJE GUŽVI na Horgošu i Kelebiji

Dačić je rekao i da je policijska saradnja intenzivna i u oblastima borbe protiv krijumčarenja ljudi, posebno migranata

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

08/08/2024 > 12:20

podeli vest:

Saradnja Srbije i Mađarske u borbi protiv IREGULARNIH MIGRACIJA! Dačić pomenuo i SMANJENJE GUŽVI na Horgošu i Kelebiji
Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Jožefom Mađarom o saradnji dva ministarstva u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega o saradnji u borbi protiv iregularnih migracija.

Ministar Dačić je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou, što dokazuje i dobra saradnja koja je ostvarena u oblasti unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sagovornici su na sastanku ocenili da je saradnja dveju policija odlična, posebno u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, što pokazuju rezultati postignuti i u okviru trilateralne inicijative Srbije, Mađarske i Austrije, čime je u velikoj meri smanjen migratorni pritisak kroz Srbiju ka državama Evropske unije.

Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije

 

Dačić je rekao i da je policijska saradnja intenzivna i u oblastima borbe protiv krijumčarenja ljudi, posebno migranata, kao i u oblastima trgovine ljudima, krijumčarenja narkotika, ali i u oblasti privrednog kriminala i finansijskih istraga.

Obe strane su izrazile spremnost za nastavak realizacije aktivnosti u cilju ispunjavanja dugoročnih mera za smanjenje zastoja na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, kako za putnički tako i za teretni saobraćaj.

Ostavite komentar