Vesti > Politika

Brnabić zagrmela: NUNS osudio targetiranje zaposlenih u JUNAJTED GRUPI, a ne i maltretiranje drugih NOVINARA

Ona je ocenila da se nisu oglasili ni na brojne otvorene neistine koje plasiraju Šolakovi mediji

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

26/08/2024 > 20:30

podeli vest:

Brnabić zagrmela: NUNS osudio targetiranje zaposlenih u JUNAJTED GRUPI, a ne i maltretiranje drugih NOVINARA
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudio targetiranje zaposlenih u Junajted grupi, a da ćuti na maltretiranja novinara drugih medija.

- Evo danas se konačno oglasiše po nekom pitanju ovi iz NUNS. Mašala. Krajnje je vreme bilo! Kad ono - najoštrije osuđuju svakodnevna targetiranja  zaposlenih u Junajted grupi -  navela je Brnabićeva na mreži X. 

Dodala je da baš ništa drugo svih ovih nedelja nije privuklo njihovu pažnju.

- Nije im zasmetalo što je jednu novinarku koja je izveštavala sa jednog skupa neko maltretirao, ponižavao, fizički ugrožavao i sprečavao da radi svoj posao. Ne. To im je bilo sasvim u redu - napisala je ona.

Ona je ocenila da se nisu oglasili ni na brojne otvorene neistine koje plasiraju Šolakovi mediji.

- Evo danas ponavljaju da će se u Srbiji skladištiti nuklearni otpad iz Francuske. Ne samo da je vlast u Srbiji to najoštrije demantovala, već smo pokazali da tako nešto nije moguće ni po francuskim zakonima - objavila je Brnabićeva.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Brnabićeva je NUNS-u poručila da je ponavljanje ove laži direktno kršenje Kodeksa novinara Srbije.

- Ćuti UNS. Ćuti Savet za štampu. Ćute i svi ostali. Samo je NUNS ipak morao da se oglasi da apeluje da 'prestanemo da kriminalizujemo vlasnike medije', tj. da stanu u zaštitu lično Šolaka, vrhovnog tajkuna - istakla je ona i dodala da "ako pitate NUNS - nije ugrožena novinarka Branka Lazić kojoj su gurali sendvič u usta, nego je ugrožen capo di tutti capi Šolak".

BONUS VIDEO:


 

Ostavite komentar