Vesti > Politika

VAŽAN DAN ZA SRBIJU U PRAGU! Niz sastanaka PREDSEDNIKA VUČIĆA, potom i panel "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU"(VIDEO)

Na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

31/08/2024 > 10:01

podeli vest:

VAŽAN DAN ZA SRBIJU U PRAGU! Niz sastanaka PREDSEDNIKA VUČIĆA, potom i panel "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU"(VIDEO)
Foto: tanjug printskrin


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Finske Aleksandrom Stubom u Pragu, na marginama bezbednosne konferencije GLOBSEC.

Predsednik Vučić se prethodno sastao sa bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav

 

- Srdačan susret sa Vladimirom Bilčikom, dobrim poznavaocem prilika u Srbiji i regionu. Razgovarali smo o evropskom putu Srbije, prioritetima naše reformske agende, kao i uticaju nedavnih evropskih izbora na nastavak procesa proširenja EU. Ponovio sam da je strateški cilj Srbije ulazak u EU, kao i da nam je za svaku vrstu napretka u zemlji, regionu i Evropi neophodno da imamo mir i stabilnost - napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić na sastanku sa Ursulom fon der Lajen

- Zahvalio sam predsednici Evropske komisije na razumevanju i ličnom angažmanu kada je reč o napretku Srbije i celog Zapadnog Balkana na putu približavanja EU, posebno u oblastima ubrzanja socijalne i ekonomske integracije - napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav posle sastanka sa Fon der Lajen u okviru Foruma GLOBSEC2024 koji se održava u Pragu. 

Naveo je da je u razgovoru s Fon der Lajen ponovio da Srbija predano pristupa svojoj reformskoj agendi, kao i da je ozbiljan i odgovoran partner EU u svim aktivnostima usmerenim ka izgradnji zajedničke i prosperitetne budućnosti za sve naše građane.

Sastanak sa Šmitom 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa visokom predstavnikom međunarodne zajednice u BIH, Kristijanom Šmitom u Pragu, gde se održava forum GLOBSEC2024.

Tokom dana, predsednika Vučića u pragu očekuju brojni bilateralni sastanci, a potom će učestvovati na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU".

Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar