Vesti > Politika

SITUACIJA SE REŠAVA MIMO DOGOVORA! Priština na čelu sa Kurtijem NASTAVLJA TEROR NAD SRBIMA!

Dodao je da je ono što zabrinjava očigledna nesposobnost Međunarodne zajednice da zauzda Aljbina Kurtija

Autor: Nemanja Negovanović

31/08/2024 > 16:30

podeli vest:

SITUACIJA SE REŠAVA MIMO DOGOVORA! Priština na čelu sa Kurtijem NASTAVLJA TEROR NAD SRBIMA!
Foto: Tanjug/STR


Direktor NVO "CASA" iz Kosovske Mitrovice Miodrag Marinković izjavio je nakon jučerašnjeg prisilnog zatvaranja privremenih organa u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije da Priština na čelu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem nastavlja da vrši pravni i policijski teror nad Srbima.

- Situacija na terenu se rešava mimo dogovora, pregovora i pregovaračkog procesa koji je i kreiran da bi rešio ovakva pitanja - rekao  je Marinković za Tanjug.

Dodao je da je ono što zabrinjava očigledna nesposobnost Međunarodne zajednice da zauzda Aljbina Kurtija.

- Ono što u Prištini nazivaju integracijom u pravni sistem, mi vidimo kao dezintegraciju života. Mi gubimo usluge svakim danom, svakim danom je sve teže živeti. Svakim danom po jedan novi aspekt našeg života se ne može zadovoljiti uslugama na lokalu, već za to moramo ići u Srbiju - istakao je Marinković.

Govoreći o pojačanom prisustvu KFOR-a na mostu na Ibru, Marinković kaže da je svojim prisustvom KFOR želeo da pokaže da neće odustati od onoga za šta su se založili.

- Nisam čuo neku najavu protesta da bi to moglo da se objasni nekim uspostavljanjem reda i mira. Ono što mislim da je KFOR želeo da pokaže u svoj toj političko - pravnoj i diplomatskoj nemoći da se zauzda Priština da neće odustati od toga za šta su se založili, a to je da se pitanje mosta rešava u pregovorima sa srpskim političkim predstavnicima - zaključo je Marinković.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar