Vesti > Politika

Vojislav Šešelj u emisiji "URANAK" o borbi sa RAKOM: "Operisali su mi 30 centimetara debelog creva"

Šešelj se prisetio mračnih trenutaka kada su prognoze bile loše

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

05/09/2024 > 10:05

podeli vest:

Vojislav Šešelj u emisiji "URANAK" o borbi sa RAKOM: "Operisali su mi 30 centimetara debelog creva"
Foto: K1 televizija


Gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, Vojislav Šešelj podelio je svoju potresnu priču o borbi sa opakom bolešću i izneo detalje o svom zdravstvenom stanju.

Na pitanje voditeljke Jovane Joksimović, lider radikala otvoreno je govorio o svom iskustvu s rakom i zdravstvenim problemima koje je uspešno savladao uz pomoć lekara iz Srbije.

Foto: K1 televizija

 

- Iz Haga su me izbacili. Očekivali su da ću umreti u julu 2015. godine - rekao je Šešelj.

On se prisetio mračnih trenutaka kada su prognoze bile loše.

- Kada sam došao u Beograd, pobedio sam rak i dve metastaze na jetri. Operisali su mi 30 cm debelog creva i izvadili 20 limfnih čvorova, od kojih su četiri već bila zaražena. Metastaze na jetri, jedna od devet milimetara, a druga od pet, uz pomoć srpskih doktora sam uspeo da savladam.

Šešelj je istakao i važnu ulogu lekarskog tima, predvođenog prof. dr Milovanom Bojićem, koji je bio ključan u njegovom oporavku.

- Išao sam na razne analize, CT i PET skenere u KC Vojvodine, želeo sam da sve to prođe bez medijske pompe, da kao čovek budem pregledan i izlečen.

Foto: K1 televizija

 

Na pitanje Jovane Joksimović da li se danas smatra zdravim čovekom, Šešelj je odgovorio: "Rak nemam, medicina me smatra izlečenim. Poslednji put sam bio na kolonoskopiji u januaru ove godine kod dr Dine Tarabića u bolnici Dragiše Mišović, i nema nikakvih recidiva."

Međutim, lider radikala otkrio je da i dalje ima problema sa srcem, gde su mu ugrađeni kardioverter defibrilator i pejsmejker: 

- Imam rezervne delove u srcu. Dve elektrode, kardio defibrilator sa pejsmejkerom, koji otprilike liči na kašikaru. Mogu da eksplodiram kad god grmi napolju.

Na kraju, Šešelj je priznao da se zbog srca suočava s određenim ograničenjima u svakodnevnom životu. "Teško idem uz stepenice, ne mogu da trčim, ali ne mogu dugo ni da budem na jednom mestu," zaključio je Šešelj.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar