Vesti > Politika

VUČIĆ 3. DAN u Podrinju: Predsednik obilazi RADOVE NA MOSTU KOD KARAKAJA

Sa predsednikom Vučićem u obilasku je i predsednikom Republike Srpske Milorad Dodik i ministar građevinarstva Goran Vesić

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

06/09/2024 > 09:19

podeli vest:

VUČIĆ 3. DAN u Podrinju: Predsednik obilazi RADOVE NA MOSTU KOD KARAKAJA
Aleksandar Vučić u obilasku - Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Malom Zvorniku obilazi radove na rekonstrukciji mosta na Drini Mali Zvornik-Karajakaj (državni put IB26).

Predsednik je sa ministrom Vesićem razgovarao o novim saobraćajnicama i tome koliko će one koštati, kao i od kolike su važnosti za građane Srbije. 

- Za Kadinjaču je otišla projektna dokumentacija, važno je da ljudi to znaju - rekao je on. 

Kako je najavljeno, predsednik će obići destileriju TIM, a potom imati ručak i razgovor sa ribolovcima u Malom Zvorniku.

U kasnim popodnevnim satima predsednik će imati sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Rekonstruiše se most na graničnom prelazu koji spaja Mali Zvornik na srpskoj strani i Karakaj u Republici Srpskoj.

Ovaj most je od izuzetne važnosti za ovaj kraj i predstavlja jedan od drumskih tranzitnih koridora preko koga se obavlja kamionski prevoz. 

Zbog izuzetno lošeg stanja konstrukcije mosta na njemu je zabranjeno korišćenje vozila težim od 3,5 tone, dok se ne uradi rekonstrukcija mosta.

Radovi se trenutno odvijaju na uzvodnoj kolovoznoj traci, radi se na rušenju pomoćnog objekta ispod mosta, iskopava se zemlja kod stubnog mesta 7, peskarenje donje površine mosta na srpskoj strani, sečenje asfalta i uklanjanje postojećeg asfalta i hidroizolacije sa uzvodne kolovozne trake, demontaža pešačke ograde, raščišćavanje terena sa obe strane granice.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar