Vesti > Politika

Premijer Vučević:"VEĆ DANAS KREĆEMO U REALIZACIJU ONOGA ŠTO JE PREDSEDNIK sinoć NAJAVIO"

Premijer govori o sinoć najavljenim merama

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

14/09/2024 > 14:52 >> 15:12

podeli vest:

Premijer Vučević:"VEĆ DANAS KREĆEMO U REALIZACIJU ONOGA ŠTO JE PREDSEDNIK sinoć NAJAVIO"
Foto: RTS Printscreen


Premijer Miloš Vučević obratio se javnosti posle posebne sednice Vlade Srbije koja je bila posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Vlada je usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, do kraja sledeće nedelje treba da se usvoje izmene zakona, kazao je premijer.

- Mislim da će Vlada Srbije do kraja sledeće nedelje, a biće pozvan i predsednik Srbije kao vrhovni komandant da prisustvuje sednici Vlade Srbije, usvojiti predlog izmena zakona kojim ukidamo suspenziju obaveznog služenja vojnog roka, ali ga definišemo na 75 dana - rekao je on za Tanjug.

Naveo je da je ideja da obavezno služenje vojnog roka zaživi sredinom sledeće godine.
 

O merama...

- Sinoć smo se dogovorili da Vlada već danas krene u realizaciju. Moja molba je da svi pogledaju još jednom konferenciju i razumeju ono što treba dalje da radimo. Ključna tačka je zaključak kojim se nalaže aktivnost i mere koje moraju sva ministarstva da primene u cilju zaštite naroda na KiM. To je povezano sa pet oblasti o kojima je predsednik pričao - rekao je on.

Vučević je podsetio na pet poteza koje je najavio predsednik Vučić.

 

- U ime i prezime ćemo znati svakoga ko sprovodi nasilje nad Srbima! I ići ćemo ka Skupštini sa zahtevom da se nelegalnim proglase svi akti Prištine koji nisu usaglašeni sa postignutim sporazumima.

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar