Vesti > Politika

Brnabić brutalno iskreno govorila o Vučićevom projektu od MILIJARDU € za zdravstvo

"Vučićev projekat 1 milijarda € za zdravstvo, Đilasov 1 milijarda evra za njega"

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

15/09/2024 > 14:33

podeli vest:

Brnabić brutalno iskreno govorila o Vučićevom projektu od MILIJARDU € za zdravstvo
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je danas u odgovoru predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu, da dok je predsednik Aleksandar Vučić  2017. godine pokrenuo projekat "1 milijarda evra za zdravstvo", Đilas je 2004. godine, pokrenuo projekat "1 milijarda evra za mene".

- Dok ste Vi, za 10 godina bavljenja politikom, postali bogatiji za 619 miliona evra (prijavljenih), plata medicinske sestre je bila 286 evra. Vi smatrate da je to u redu i time se ponosite. Ja smatram da je to sramota koju niko nikada u ovoj zemlji ne sme da zaboravi - napisala je Brnabić na X-u.

Navodeći još jedan primer koji, kako kaže, slikovito govori koliko je novca Đilas lično uzeo ovoj zemlji dok je bio na vlasti, predsednica Skupštine je napisala: "U Klinički centar Niš smo uložili 53 miliona evra, što znači da Vi sami možete Srbiji da donirate oko 11 kliničkih centara, sve sa najmodernijom opremom, i da Vam još ostane za lagodan život u izobilju".

Foto: pink printscreen

 

- Mislite o tome, i naviknite se da postoje ljudi koji se ne boje ni Vas ni onog na "Š" koji je jedini uspeo da Vas prestigne u tome koliko je novca oteo od ove zemlje, pa Vam sada gazduje - zaključila je Brnabić.

Ona je poručila lideru SSP-a da nije jedna od njegovih "poslušnika iz Multikom stranke" kojima može da podvikne.

- Svakako nisam neko koga će uplašiti Vaše nasilničko ponašanje, Vaša bezgranična bahatost i bezobrazluk. Mi nismo na "ti" i baš nikoga, osim Vašeg neposrednog kruga posilnih, ne impresionirate ovakvim ponašanjem - navela je Brnabić.

Foto: pink printscreen

 

Predsednica Skupštine je tako odgovorila Đilasu, koji je obraćajući joj se sa "ti", na platformi X naveo: "Kad su tvoji drugari devedesetih godina bili vlast nije bilo ničega u bolnicama i pacijenti su morali da donose sve - od lekova preko posteljine do hirurškog konca.".

 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar