Vesti > Politika

Vučić:Spojili smo nespojivo, doveli na prijem predstavnike najmoćnijih partija u SAD

Naglasio je da Srbija mora da nastavi da radi na prikupljanju podrške

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

27/09/2024 > 20:43

podeli vest:

Vučić:Spojili smo nespojivo, doveli na prijem predstavnike najmoćnijih partija u SAD
Foto: Tanjug/Tanjug VIDEO


Predsednik  Aleksandar Vučić izjavio je da je na svečanom prijemu "Serbia Beyond Future" koji je sinoć održan u Njujorku Srbija "spojila nespojivo", jer je uspela da dovede dovede istaknute predstavnike dve najmoćnije partije u SAD kao i druge važne goste.

On je za RTS naveo da je dodatni značaj tog skupa, kada su predstavljeni potencijali Srbije od veštačke inteligencije, biotehnologije do "Ekspa 2027", što se to dogodio uoči američkih predsedničkih izbora.

Predsednik je naglasio da je na prijemu bio novi pomoćnik državnog sekretara Aleksandar Kasanof, zadužen za Zapadni Balkan, kao i Ričard Grenel iz Trampove Republikanske partije i Erik Svolvel, istaknuti demokratski kongresmen i jedan od bliskih prijatelja Kamale Haris.

"Najmoćnije goste imali smo iz SAD, ali smo imali i devet ministara spoljnih poslova, jednu predsednicu, jednog premijera. Dakle, veoma sam srećen, jer su ti ljudi došli da pokažu poštovanje prema Srbiji", rekao je Vučić.

Naglasio je da Srbija mora da nastavi da radi na prikupljanju podrške. 

"Po prvi put mi imamo nekoga s kim možemo da razgovaramo i ko želi da nas sasluša: od Klaudije Teni, koja je uvek bila izložena žestokim pritiscima i od albanske dijaspore kadgod bi izlazila sa svojim inicijativama, do Erika Svolvela, do Rika Grenela, Džareda Kušnera i mnogih drugih", naglasio je predsednik.

Istakao je da je potrebno više raditi u Americi.

"Mi to nismo umeli da radimo. Nismo umeli ničim da se bavimo, nerazumevajući kolika je snaga i značaj Sjedinjenih Američkih Država i da morate po tom pitanju mnogo da radite", poručio je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar