Vesti > Politika

"Vučić nema ovlašćenja da bude na SEDNICI O LITIJUMU": Brnabić odgovorila na pitanje poslanika Ekološkog ustanka

Predsednica Skupštine Srbije odgovarala je na pitanje poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/09/2024 > 12:01

podeli vest:

"Vučić nema ovlašćenja da bude na SEDNICI O LITIJUMU": Brnabić odgovorila na pitanje poslanika Ekološkog ustanka
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema ovlašćenja da prisustvuje sednici o litijumu, jer je, kako je istakla, reč o posebnoj sednici koju je tražila opozicija.

- Ne znam zašto mi dobacujete, rekli ste da nisam u pravu i da nisam govorila istinu kada je vaša koleginica, ovlašćeni predstavnik za ovaj zakon, rekla da Aleksandar Vučić ne može da bude ovde - navela je Brnabić.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute da li će Vučić danas doći na sednicu parlamenta o litijumu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Pošto je rasprava skrenula u drugom smeru od amandmana, Brnabić je opomenula poslanike da su tek na 66. amandmanu od predloženih 146 i zamolila ih da se ubrzaju, pošto je preostalo svega četiri sata za raspravu i da neće stići da završe sednicu na vreme da bi mogli da započnu sednicu o litijumu.

Na to je poslanik SNS Marijan Rističević rekao da je spreman da povuče sve amandmane na rebalans budžeta koje je predložio, da bi poslanici na vreme završili raspravu o rebalansu i počeli sednicu o litijumu, ako je i opozicija spremna da učini isto što i on.

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar