Vesti > Politika

Milićević: Ukoliko zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo svoju budućnost!

Zajednički cilj je očuvanje identiteta srpskog naroda ne samo sa obe strane Drine, nego gde god se on nalazio

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

03/10/2024 > 21:15

podeli vest:

Milićević: Ukoliko zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo svoju budućnost!
Foto: Dušan Veljović


Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Četvrtom tradicionalnom druženju zavičajnog udruženje Ozrenaca iz Brčkog, koje okuplja potomke s ciljem promovisanja srpske kulture radi očuvanja nacionalnog jedinstva među Srbima kao temelja opstanka našeg naroda. 

Milićević je istakao da je zajednički cilj očuvanje identiteta srpskog naroda ne samo sa obe strane Drine, nego gde god se on nalazio.

Foto: Dušan Veljović

 

- Srpski jezik, ćirilično pismo, naša istorija, kultura i tradicija su simboli našeg naroda. Ukoliko tih simbola nema, nema ni našeg naroda gde god se on geografski nalazio. Ukoliko zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo i svoju budućnost. Stoga, kao prioritet ističemo značaj ovih simbola i svi treba da se obavežemo da ćemo raditi na njihovom očuvanju i promovisanju gde god živeli - poručio je ministar, navodi se u saopštenju.

Dodaje da je ponosan što može da podrži ovakve projekte.

- Ponosan sam i što sa ovog mesta može da se pošalje jasna poruka, da bez obzira gde živite i radite i koji pasoš nosite, vaša država je Srbija. A ja mogu da vam obećam da će vaša država biti uvek uz vas - rekao je Milićević. 

Foto: Dušan Veljović

 

Skupu u Brčkom pristustvovalo je blizu 300 gostiju, među kojima su bila i udruženja Srba iz Borova, Subotice, Beograda, kao i srpsko udruženje iz Ciriha.

- Ovim druženjem zajednički podižemo svest o važnosti naših tradicionalnih vrednosti, običaja i promovisanja srpskog nacionalnog bića. Večeras se ovde, među vama ne osećam kao gost, jer smo jedan isti narod koji reka Drina nikada nije razdvajala, već uvek spajala - zaključio je ministar.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar