Vesti > Politika

Petković o ukidanju viza za Srbe sa KIM: "Dobra vest koja pokazuje da nijedna bitka nije izgubljena"

Nosioci srpskih pasoša sa Kosova i Metohije, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, od danas mogu da putuju u zemlje EU bez viza

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

13/10/2024 > 11:26

podeli vest:

Petković o ukidanju viza za Srbe sa KIM: "Dobra vest koja pokazuje da nijedna bitka nije izgubljena"
Foto: Tanjug printscreen


Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da to što od danas, Srbi sa Kosova i Metohije mogu da putuju sa srpskim pasošima u zemlje EU bez viza, predstavlja dobru vest koja pokazuje da nijedna bitka nije izgubljena.

"Posle mukotrpnog rada, ova dobra vest pokazuje da nijedna bitka nije ni izgubljena, ni teška, kada je bolji život našeg naroda na KiM cilj", naveo je Petković u objavi na mreži X.

Nosioci srpskih pasoša sa AP Kosova i Metohije, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, od danas mogu da putuju u zemlje EU bez viza, pošto je stupila na snagu Uredba o ukidanju viza koja je objavljena u Službenom listu EU 23. septemra.

Srbi iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija koji poseduju pasoše koje izdaje Koordinaciona uprava, koja funkcioniše u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, bili su jedini kojima je i dalje bila potrebna viza za ulazak u zemlje EU nakon što su građanima tzv. Kosova ukinute vize od 1. januara ove godine. 

 

Ostavite komentar