Vesti > Politika

SRPSKI POLITIČAR ponovo u MUZIČKIM VODAMA: Nije mogao da ubode slovo mesec dana, a ONDA SU NASTALA 4 HITA!

Jednu pesmu posvetio je majci

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Nemanja Petričević

19/10/2024 > 19:45

podeli vest:

SRPSKI POLITIČAR ponovo u MUZIČKIM VODAMA: Nije mogao da ubode slovo mesec dana, a ONDA SU NASTALA 4 HITA!
Foto: youtube RTV Novi Pazar


U Domu omladine u Beogradu sinoć je održan koncert i promocija prvog albuma orkestra "Damar" koga čine akademski muzičari, profesori, predavači na najprestižnijim muzičkim akademijama, univerzitetima i muzičkim školama.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je nekoliko pesama na ovom albumu napisao nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i ministar  Rasim Ljajić.

Ljajić je napisao čak četiri pesme: "Kad bi vreme", "Jer nismo hrabrost imali", "Tebi majko sve dugujem" i "Šta je bilo biti neće".

Prepuna sala Doma omladine oduševljeno je pevala, plesala ali i plakala zbog emocija koje su pesme izazvale.

Ljajić je rekao novinarima da je prezadovoljan kako je protekao koncert.

“Predivan ambijent, mnogo emocija, odlična interpretacija. Radili smo celo leto dok nismo došli do konačnih tekstova i siguran sam da će neka od pesama postati popularna”, rekao je Ljajić.

On je posebno pomenuo pesmu koju je posvetio majci ističući da veruje da će ona najlakše naći put do srca publike jer su pesme o majci uvek emotivne.

Foto: Starsport

 

Na pitanje novinara otkud političar među pesmama i šta je to što ga vuče ka tom delu muzičke industrije Ljajić je rekao da je on već pisao za Anu Bekutu, Halida Muslimovića.

“Ovo su moji prijatelji iz Damara i zamolili su me da im napišem nekoliko pesama, najpre jednu a onda sve. Najpre nisam mogao mesec dana da ubodem slovo, ali onda mi ujutru u 6h dođe inspiracija i ja napišem celu pesmu. Obično pišem ujutru, tad se najbolje osećam.

Teško pišem fikcije. Moram da čujem neki događaj da se desio ili da mi neko ispriča da se nešto desilo pa da napišem, moram da imam neku životnu priču da bih nešto mogao da napišem pesmu” – objasnio je Ljajić.

Na pitanje da li bi voleo i sa kim da sarađuje kako i ko mu se sviđa od aktuelnih pevača Ljajić je rekao:

- Aleksandra Prijović i Lejla su dobre pevačice, ali ovo su pesme sevdaha, za recimo Tomu Zdravkovića - prokomentarisao je Ljajić.

Na pitanje da li je jača emocija ispred političke ili muzičke publike, Ljajić kaže da ima sve manje emocija u politici.

Orkestar Damar naredni koncert održaće u Kulturnom centru Novi Pazar koji je zakazan za 1.novembar.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar