Vesti > Politika

Brnabić potvrdila: PODIGLI SMO MIG-ove, ako se ponovi SRUŠIĆEMO DRONOVE

Reč je o pitanju bezbednosti Srba na KiM i generalno problemima koji postoje u našoj autonomnoj pokrajini, kaže premijerka

Izvor: K1info/Tanjug

01/11/2022 > 21:42

podeli vest:

Brnabić potvrdila: PODIGLI SMO MIG-ove, ako se ponovi SRUŠIĆEMO DRONOVE
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević


Premijerka Ana Brnabić rekla je da će sve bespilotne letelice koje budu registrovane u blizini vojnih objekata i položaja biti srušene, što bi uradila i svaka druga zemlja.

Ona je potvrdila je da su danas strani dronovi nadletali naše kasarne.

- Bespilotne letelice snimale su jedan položaj u našoj Kopnenoj zoni bezbednosti i dve kasarne - rekla je premijerka na RTS-u.

Govoreći o naređenju predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da se podignu "migovi 29" pošto su uočeni dronovi koji su nadletali područje Merdara i u okolinu Raške, premijerka kaže da je reč o pitanju bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji i generalno problemima koji postoje u našoj autonomnoj pokrajini.

- Mene je obavestio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije, on je dao nalog da se pojača policijska zaštita u vazduhu, tako da je taj nalog sada stalan, trajan i on je na snazi i ostaće na snaziUkoliko se ovakve stvari budu ponavljale mi ćemo svaku takvu letelicu da srušimo, kao što bi uradila svaka druga zemlja - navela je Brnabić.

Na pitanje znali se čije su to letelice, kaže da ne bi davala više informacija.

- Moguće da će predsednik Vučić da razgovara o tome - dodala je Brnabić.

Podignuta je i borbena gotovost Vojske Srbije, a premijerka kaže da veruje da postoji veza i da postoji mnogo stranih faktora koji žele da znaju kakvi su naši planovi u vezi sa obezbeđivanjem bezbednosti Srba na KiM.

- Ono što ćemo se mi truditi da radimo kao i do sada je da čuvamo mir, da čuvamo bezbednost, da pokušamo da utičemo na stabilnost iako je u ovom trenutku iztizetno teško zato što sa druge strane imamo ljude koji ne razmišljaju racionalno i koji će upotrebiti sve što može da se upotrebi da dalje destabilizuju situaciju i da svojim jednostanim potezima ugroze bezbednost - naglasila je premijerka.

 

 

 

Ostavite komentar