Vesti > Politika

ZAVRŠENI RAZGOVORI oko mandatara, KONSTITUISANJE skupštine do KRAJA NEDELJE

Završene konsultacije sa budućim parlamentarnim strankama, sednica skupštine najkasnije krajem nedelje

Autor: K1/Tanjug

18/07/2022 > 16:30

podeli vest:

ZAVRŠENI RAZGOVORI oko mandatara, KONSTITUISANJE skupštine do KRAJA NEDELJE
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas razgovore sa predstavnicima izbornih lista koje će imati poslanike u budućem sazivu parlamenta, u okviru konsultacija o kandidatu za predsednika nove vlade.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/bs

 

Vučić je razgovarao sa predstavnicima liste "Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju - Srpska koalicija NADA - Nacionalno demokratska alternativa - Demokratska stranka Srbije (DS S) - Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) - Vojislav Mihailović", a zatim sa predstavnicima liste "Ivica Dačić - Premijer Srbije".

Odmah zatim razgovarao je sa predstavnicoma liste "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga", Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka)" i sa predstavnicima liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Od predstavnika koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije ma konsultacije kod Vučića stigli su predstavnici iz redova Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret, dok predstavnici Narodne i Demokratske stranke, kako su ranije i najavili, nisu se odazvali Vučićevom pozivu na razgovor. Ova lista osvojila je 38 mandata.

Konsultacije o formiranju vlade predsednik Srbije je započeo u četvrtak sa predstavnicima manjinskih lista, a dan kasnije na Andrićevom vencu bili su Zavetnici i Dveri. Pozivu na konsultacije se nisu odazvali predstavnici koalicije Moramo i SDA Sandžaka.

Dačić: Sednica parlamenta do kraja sedmice

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/bs

 

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će naredne sedmice zakazati konstitutivnu sednicu parlamenta, koja će biti održana najkasnije krajem te nedelje.

Dačić je, nakon konsultacija kod Vučića, rekao da kao predsednik parlamenta još ima obavezu da zakaže konstitutivnu sendicu parlamenta, za šta je rok 4. avgust. - Realno je očekivati da ću tokom sledeće nedelje zakazati sednicu i da će ona biti održana tokom ili krajem sledeće sedmice - rekao je Dačić novinarima.
 

Ostavite komentar