Vesti > Politika

OPOZICIJA: Vladajuća većina nas ne želi u Skupštini - odbijen predlog POVEĆANJA PLATA u PROSVETI

Poslanici su negodovali zato što su im odbijeni amandmani na Predlog budžeta za 2023. godinu

Izvor: K1info/Tanjug

07/12/2022 > 12:53

podeli vest:

OPOZICIJA: Vladajuća većina nas ne želi u Skupštini - odbijen predlog POVEĆANJA PLATA u PROSVETI
Foto: ATA Images


Poslanik Ujedinjenih, Borko Stefanović, tvrdi da je vladajuća većina donela odluku da izbaci opoziciju iz skupštine, jer im je, kako je rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare, onemogućeno da repliciraju, podnose dopune dnevnog reda i amandmane.

On je ocenio da poslanici tome služe, a da vlast pokušava da svaku funkciju rada poslanika eliminiše.

- Na kraju se postavlja pitanje šta opozicija uopšte radi kad niti može da govori, niti da predlaže - rekao je Stefanović uz ocenu da je reč o jako opasnoj nameri koja, kako kaže, očigledno postoji.

Poslanik koalicije Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je na konferenciji da se predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić “igra sa voljom naroda”.

- Orliću, pošto je to tako, imaćeš taj isti narod ovde ispred skupštine, a ako tako nastaviš i u skupštini. Imamo dovoljno snage da blokiramo rad parlamenta, kao što smo danas to uradili na pet minuta, kada god bude brutalno kršena volja naroda. Nemojte da sumnjate u to. Ima nas dovoljno - rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

On je dodao i da ako će nešto da ujedini opoziciju to će biti Orlić.

Poslanici su negodovali zato što su im odbijeni amandmani na Predlog budžeta za 2023. godinu, kako su rekli, bez pravog obrazloženja, dok je, kako su ukazali, Odbor za ustavna pitanja koji samo treba da oceni da li su amandmani u skladu sa Ustavom dao obrazloženje koje nije u njegovoj nadležnosti.

 

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da su odbijeni amandmani kojima je traženo da se povećaju zarade u prosveti, novac za lečenje dece, investicije u zdravstvo.

- Odbili su i amandmane koji se tiču sprečavanja korupcije - istakao je Aleksić i objasnio da su se amandmani odnosili na javne nabavke i tendere.

 

 

 

 



 

Ostavite komentar