Vesti > Region

Završen UVIĐAJ na mestu pada sportskog aviona u Prijedoru: Poginuli otac i ćerka

U avio nesreći poginuli su otac i ćerka, a njihova sahrana će biti obavljena posle obdukcije, kada će biti proglašen i Dan žalosti

Izvor: K1info/Tanjug

01/01/2023 > 18:48

podeli vest:

Završen UVIĐAJ na mestu pada sportskog aviona u Prijedoru: Poginuli otac i ćerka
Foto: Printscreen youtube


U Prijedoru je završen uviđaj na mestu avio nesreće, posle pada sportskog dvoseda Citabria, koji je odvezen u zatvoreni prostor i biće poslat po potrebi istrage i na veštačenje i tehnički pregled.

Na mestu nesreće su bili i članovi istražne komisije koju je formiralo Ministarstvo komunikacija i transporta BiH. Razgovarali su sa očevicima, prijateljima, članovima Aero kluba Prijedor.

U avio nesreći poginuli su otac i ćerka, a njihova sahrana će biti obavljena posle obdukcije, kada će biti proglašen i Dan žalosti.

Pilot Ljubiša Aramanda i njegova ćerka Andrea bili su u letelici i oboje su poginuli. Avion je u trenutku pada bio u fazi poletanja sa aerodroma Urije u Prijedoru. U vazduhu je bio oko 60 sekundi, svedočili su meštani.

Foto: Printscreen youtube

 

Inače, ovaj model aviona nema crnu kutiju, niti zapis leta, a avion je vrlo lak, procenjuje se oko 700 kg i star je više od 40 godina, prenela je sarajevska N1 tv.

Na mestu nesreće u kukuruzištu ostao je manji krater, krhotine stakla, pogažena policijska žuta traka.
 

 

 

 

Ostavite komentar