Vesti > Region

POTOPLJENA HRVATSKA: Dramatično u poplavljenim područjima, a NAJAVLJENE NOVE PADAVINE

Očekuju se nove obilne kiše, a šteta je već ogromna

Izvor: K1info/Tanjug

16/05/2023 > 10:33

podeli vest:

POTOPLJENA HRVATSKA: Dramatično u poplavljenim područjima, a NAJAVLJENE NOVE PADAVINE
Foto: Tanjug/Hina/ Zvonko Kucelin


Zbog obilnih kiša koje su proteklih dana padale delovi Hrvatske su poplavljeni, a meteorolozi i Hrvatske vode za danas najavljuju još težu situaciju, jer stiže još puno kiše, pa treba očekivati novi rast svih reka.

- Trenutno je najkritičnije u Hrvatskoj Kostajnici, Una ima vrlo visoke vodostaje, 10-15 centimetara je ispod nivoa za proglašavanje vanredne situacije - kaže Tomislav Novosel iz Glavnog centra za odbranu od poplava Hrvatskih voda.

Zadarska županija je na društvenim mrežama objavila snimak na kojem je nabujala Zrmanja u Obrovcu i ističu da je nivo vode pao u odnosu na sinoć za otprilike pola metra i sada iznosi iznosi 254 centimetra. Inače sa 302 centimetara u ovom gradu je juče zabeležen istorijski nivo.

- Ipak, s obzirom na očekivane nove padaline, stanje je i dalje ozbiljno pa se preduzimaju mere prevencije i zašttite - saopšeno je iz Zadarske županije.

Za danas metereolozi predviđaju nove kiše, pljskove i gmrljavine, a obilnije padavine se očekuju u centralnom delu i planinskim predelima.

 

 

 

Ostavite komentar