Vesti > Region

Kovačević dao izjavu o GESTU koji je izveo prilikom intonacije HIMNE Crne Gore: Sve je to hajka...

Ovo pokazuje dokle je stigla Crna Gora i mislim da je neophodno da se konačno počnemo obračunavati sa mafijom, kazao je Kovačević

Izvor: K1info/Tanjug

04/07/2023 > 22:50

podeli vest:

Kovačević dao izjavu o GESTU koji je izveo prilikom intonacije HIMNE Crne Gore: Sve je to hajka...
Foto: Printscreen youtube/Cdmportal


Predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević danas je pred policijom tog grada dao izjavu o ''navodno neprimerenom gestu'' koji je izveo tokom intoniranja državne himne Crne Gore na jednom događaju u Nikšiću, a predmet će biti prosleđen Osnovnom državnom tužilaštvu koje treba da proceni da li u postupanju Kovačevića ima elemenata krivičnog dela.

- Tužilaštvo promptno reaguje kada se nekome ne sviđa na koji je način neko ustao ili u kom položaju drži ruke, ali imamo ćutanje na priče iz SKY aplikacije da Milo Đukanović prima 300.000 nedeljno od švercera cigareta - poručio je Kovačević, prenosi RTCG.

Kovačević je ranije poručio da u njegovom gestu nije bilo nikakve skrivene namere i da je, kako kaže, ''nameštao sat'', uz ocenu da se protiv njega vodi hajka. 

- Sve je vrlo jasno, ne bih se izjašnjavao, svako od nas ima neke osobenosti. Ovo pokazuje dokle je stigla Crna Gora i mislim da je neophodno da se konačno počnemo obračunavati sa mafijom jer ovo pokazuje da se obični građani maltretiraju zbog običnih stvari, a da mafija može da radi šta god hoće - rekao je Kovačević i dodao da je pozadina priče da se onemogući da koalicija "Za budućnost Crne Gore" uzme učešće u budućoj vladi.

- Crna Gora je na ispitu, ovim ćemo pokazati da li je ona država ili nije, a državom je ne čine samo simboli, već institucije sistema - poručio je Kovačević.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je da su državni simboli Crne Gore neprikosnovena ustavna kategorija i da kao takvi moraju biti zaštićeni ''u svakom trenutku i svakoj prilici'' i istakao da je na nadležnim organima da ispitaju da li u predmetnom gestu Marka Kovačevića ima elemenata krivičnog dela.

Podgorički mediji navode da je Kovačević u ponedeljak uveče tokom obeležavanja 13 godina rada Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranja državne himne Crne Gore.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Milatović, koji je sedeo pored Kovačevića.

 

Ostavite komentar