Vesti > Region

Šefici OTROVALA KAFU, sad ide U ZATVOR na samo 2 godine jer - NIJE SIPALA DOVOLJNO

Utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kafu nisu mogle prouzrokovati smrt, pa je reč o nepodobnom pokušaju ubistva

Izvor: K1info/Tanjug

27/07/2023 > 14:45

podeli vest:

Šefici OTROVALA KAFU, sad ide U ZATVOR na samo 2 godine jer - NIJE SIPALA DOVOLJNO
Foto: Unsplash.com


Nina Ninković (58) iz Banjaluke, koja je optužena da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala da ubije koleginicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, danas je u Okružnom sudu u Banjaluci nepravosnažno osuđena na dve godine zatvora.

Blagoje Dragosavljević, predsednik Sudskog veća, obrazlažući ovu presudu naglasio je da je na nju moguće izjaviti žalbu, baš kao i na rešenje kojim je Ninkovićevoj produžen pritvor, u kojem je ona od 21. decembra 2022.

Ninković je dužna da plati troškove krivičnog postupka, koji ukupno iznose 4.759 maraka.

Optužena je, dodao je sudija, krivično delo počinila sa eventualnim umišljajem, a utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kafu nisu mogle prouzrokovati smrt, pa je reč o nepodobnom pokušaju ubistva.

Tužilaštvo je Ninkovićevu teretilo da je 8. do 21. decembra prošle godine u prostorijama Pedagoškog zavoda u dva navrata ušla u kancelariju koju koristi Slađana Tanasić i u kafu joj sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt jer sadrži natrijev hipohlorit. To sredstvo se, kako se navodi u optužnici, nalazi u slobodnoj prodaji u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbeljivanje.

Prema optužnici Tanasićeva 8. i 9. decembra 2022. godine kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa.

Dodaje se da je Ninkovićeva 21. decembra u kafu sipala "mravocid-žoharocid". Ninkovićeva je nakon toga uhapšena, a "trovanje" kafe je snimljeno nadzornom kamerom koja je ubačena u kancelariju Tanasićeve, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Ostavite komentar