Vesti > Region

POLITIČKA PARTIJA čiji je osnivač Palčo poručila: Ako je KRIV tražićemo da bude NAJSTROŽE KAŽNJEN

Palevski je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a određen mu je i pritvor

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

05/12/2023 > 16:59

podeli vest:

POLITIČKA PARTIJA čiji je osnivač Palčo poručila: Ako je KRIV tražićemo da bude NAJSTROŽE KAŽNJEN
Foto: Kanal 5 printscreen/Facebook printscreen


Politička partija Desna, čiji je osnivač i predsednik prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo Ljupčo Palevski Palčo, oglasila se danas saopštenjem u kojem se izražava saučešće zbog gubitka dva života, mlade Vanje Đorđevske i Panče Žežovskog (74).

Navode da su šokirani i u nevereni zbog poslednjih događaja, a svojim članovima poručuju da će, ukoliko se dokaže da je Palevski kriv, zahtevati da bude najstrože kažnjen.

- U međuvremenu, apelujemo da se poštuje Ustavom zagarantovana pretpostavka nevinosti osumnjičenih i optuženih, dok se ne dokaže suprotno. Tužilaštvo i organi za provođenje zakona imaju težak i delikatan zadatak da u potpunosti razotkriju sve elemente ovih događaja. Iz tog razloga, mi, članovi stranke, stojimo na raspolaganju organima reda, u cilju rasvetljavanja krivično-pravnog događaja i izvođenja pred Sudom izvršilaca ovih gnusnih slučajeva. Politička stranka Desna će, prema Statutu stranke, zamrznuti članstvo, funkcije i aktivnosti optuženih do okončanja procesa - navodi se u saopštenju ove političke stranke, preneli su skopski mediji.

Palevski je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a određen mu je i pritvor. Spekuliše se da je on iz Beograda, preko Istanbula, otputovao za Minsk.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar