Vesti > Region

Šok snimak iz Hrvatske - navijač ispaljuje ZOLJU u toku fudbalske utakmice

Incident koji se dogodio na fudbalskoj utakmici nižih liga, privukao je pažnju institucija i organa u Hrvatskoj, te je pokrenuta istraga

Autor: telegraf

13/09/2022 > 18:34

podeli vest:

Šok snimak iz Hrvatske - navijač ispaljuje ZOLJU u toku fudbalske utakmice
Foto: Printscreen/Tviter


Region, ali i šira fudbalska javnost ostali su doslovno šokirani i bez teksta, zbog jednog događaja na fudbalskoj utakmici jedne od nižih liga u Hrvatskoj.

Reč je o situaciji sa meča odigranog u Sokolovcu, u okviru Prve županijske lige zone Ličko-senjska, između Plitvica i Sokolovca iz Brinja.

Na snimku koji kruži internetom, snimljen je huligan koji iz nekakvog ručnog bacača domaće proizvodnje ispaljuje vrstu eksplozivne naprave sličnu projektilu. Granata je završila na samom terenu, blizu igrača koji su mogli biti teže povređeni.

Incident je odmah privukao pažnju svih mogućih institucija i organa u Hrvatskoj. Ličko-senjska policijska uprava pokrenula je istragu, iako nisu znali za ovaj događaj sve dok se snimak nije pojavio u medijima.

Iako za većinu ova situacija nije delovala nimalo bezazleno, ni naivno, iz domaćeg kluba su poručili da je reakcija medija i javnosti preterana i preuveličana. Tako je makar poručio predsednik NK Plitvice, Milan Jakovljević.

- Kakva zolja, ljudi moji, znate li vi šta je zolja, pa Bože dragi, to znači da je upravo počeo Treći svetski rat - poručio je Jakovljević i dodao da je reč o nekakvoj petardi, te da će se klub tek oglasiti povodom svega.

Iz Županijskog fudbalskog saveza je saopšteno da je delegat utakmice zabeležio u svom izveštaju da je pre utakmice došlo do ispaljivanja petardi i topovskog udara, ali i da su ostali u šoku posle gledanja snimka.

- Ono što sam ja video na tom snimku nisu baš petarde, ono je za mene kao zolja iz rata. Ja to još na utakmici nisam nikada doživeo. Da nekoga s tim pogodiš u glavu, ne znam šta bi bilo - šokirano je ispričao Vladimir Romić, sekretar ŽNL.

On je dodao i da je disciplinski sudija pokrenuo postupak i da su zatražene izjave od svih službenih lica, sudija, delegata i predstavnika klubova, te da bi klub mogao da bude kažnjen novčano ili zabranom prisustva navijača na nekoliko utakmica.

 

Ostavite komentar