Vesti > Region

Izbori u Srbiji GLAVNA TEMA i u HRVATSKOJ: Evo šta PIŠU KOMŠIJE

Ovako su hrvatski portali prokomentarisali prve rezultate izbora u Srbiji

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/12/2023 > 22:59

podeli vest:

Izbori u Srbiji GLAVNA TEMA i u HRVATSKOJ: Evo šta PIŠU KOMŠIJE
Foto: Shutterstock/Index, Dnevnik, Večernji, Jutarnji, 24sata


U Srbiji su danas održani republički, pokrajinski, beogradski i lokalni izbori, a izborni dan pratili su i mediji u regionu.

Nakon što su birališta zatvorena u 20 sati, usledili su prvi preliminarni rezultati izbora, a prema prvim projekcijama IPSOS/CeSID-a, na osnovu 71,8 obrađenog uzorka, lista "Srbija ne sme da stane" osvojila je na parlamentarnim izborima 46,7 odsto glasova, lista "Srbija protiv nasilja" 23 odsto, lista oko SPS-a 6,9 odsto, koalicija Nada 4,8 odsto i "Mi - Glas iz naroda" 4,8 odsto, rekao je Ivo Čolović iz Cesida.

Izbori u Srbiji bili su glavna tema i u hrvatskim medijima.

Portal Index.hr je u tekstu pod naslovom "Vučićeva stranka uvjerljivo pobijedila u Srbiji. Oporba: Uzimamo Beograd", objavio prve rezultate današnjih izbora.

Portal Jutarnji.hr takođe donosi prve rezultate izbora sa naslovom "Stižu prvi rezultati, Brnabić: ‘Dobrodošli na slavlje!‘; Oporba: ‘Uzet ćemo  Beograd‘.

Današnji izbori glavna su tema i hrvatskog 24sata, pod naslovom: "Prvi neslužbeni rezultati izbora u Srbiji: Vučićeva stranka u vodstvu s 46,6 posto glasova".

Izbore u Srbiji pratio je i Večernji list, "Stigle prve procjene rezultata: Vučiću 46,6 posto glasova, 'Srbija protiv nasilja' osvojila 23 posto", dok je Dnevnik.hr prve rezultate saopštio u naslovu "Vučićev SNS zasad u debelom vodstvu, u Beogradu se brojke čekaju. Oglasila se Brnabić: "Opozicija tu sigurno ima plan".

Ostavite komentar