Vesti > Region

I na Žabljaku se zabelelo baš! Sneg je malo ko očekivao, pa su pojedini vozači skinuli ZIMSKE GUME...zato - OPREZ!

Za sada nema zavejanih domaćinstava u tom delu Crne Gore

Izvor: K1info/RINA

Autor: Milena Gačević

21/04/2024 > 14:43

podeli vest:

I na Žabljaku se zabelelo baš! Sneg je malo ko očekivao, pa su pojedini vozači skinuli ZIMSKE GUME...zato - OPREZ!
Foto: RINA


Snega nije bilo kad je trebalo, u jeku zimske sezone, ali zato u aprilu pada već drugi put. Tokom jutarnjih i popodnevnih sati obeleli su planinski vrhovi Durmitora, ali i livade, pašnjaci i gradsko područje Žabljaka. Meštani kažu da je ovde sneg redovna pojava na proleće, ali da ga ovog ipak i nisu baš očekivali jer je zima bila nikad blaža, a temperature letnje.

Foto: RINA

 

- Ovo je prva zima gde snega nije bilo skoro nikako, temperature se prethodnih dana bile visoke tako da nas je sneg ipak iznenadio. Na seoskom području ima ga oko 15, a na gradskom oko 10 centimetara. Veje satima, i još uvek ne staje pa je pitanje koliki će napadati. Ranijih godina je u aprilu znalo da padne i do metar snega na Žabljaku, a u maju čak do pola metra. Velika je nadmorska visina ovde kod nas - rekao je za RINU Radovan Čepić iz durmitorskog sela Uskoci.

Foto: RINA

 

Sneg u ovom delu Crne Gore za sada meštanima nije zadao veće probleme, putevi su prohodni i nema zavejanih domaćinstava.

Nadležni apeluju na sve vozače koji krenu ka severnom delu zemlje, da budu oprezni i pažljivi jer je većina vozača do sada skinula zimske pneumatike koji su bili obavezni tokom zimske sezone.
 

Ostavite komentar