Vesti > Region

Brnabić o Vučićevoj BORBI U NJUJORKU: Srbija se NEĆE PREDATI, rezolucija o Srebrenici samo je dovela do DESTABILIZACIJE

Rezolucija se još nije ni našla na dnevnom redu, a dovela je do destabilizacije, rekla je Brnabić

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

14/05/2024 > 09:31

podeli vest:

Brnabić o Vučićevoj BORBI U NJUJORKU: Srbija se NEĆE PREDATI, rezolucija o Srebrenici samo je dovela do DESTABILIZACIJE
Foto: tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ


Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić prokomentarisala je u jutarnjem programu Kurir TV trenutnu situaciju u zemlji i govorila o najtežoj bitki koja je pred Srbijom.

Naime, kako je sa sastanka sa Varheljem najavio predsednik Aleksandar Vučić u sredu će, verovatno, biti održana sednica Saveta bezbednosti UN, kao i Generalna Skupština UN.

- Sve naše diplomatske aktivnosti dovele su do toga da je to pobeda melene Srbije, kada pogledate ko su sponzori, a ko sponzori te rezolucije. To je sramotno za njih, sponzorisati takvu rezoluciju koja je pravljena u tajnosti, bez konsultacija, da stavljate rezoluciju o tako ljudskoj osetljivoj temi. Sve je to sramotno. Srbija je pokazala da se neće predati, da se mnogo promenila od 2012. godine. Razgovarali smo sa svima, stigli smo do svih i u velikoj meri su lideri tih zemalja uvažili naš stav. Vučić nastavlja borbu u Njujorku. Da li ćemo uspeti u smislu da će biti više protiv nego za, teško je verovati u to - rekla je Brnabić. 

Brnabić je naglasila da ona ne vidi šta je tačno interes kada se govori o rezoluciji o Srebrenici. Kako je rekla, jeste ratni zločin, ali nije bilo genocida.

- Borimo se i dalje, sada se i sponzori i kosponzori služe silom i pretnjama, otvorenim lažima. Nema konsultacija ni BiH, sve principe poništi, samo da se njihovi interesi proguraju. Šta je njihov interes tačno, to ne vidim. Rezolucija se još nije ni našla na dnevnom redu, a dovela je do destabilizacije. Kada je Vučić čuo, obavestio je javnost da je cilj rezolucije da se nametne najteža politička i moralna kvalifikacija za naš narod, da smo genocidno. Pod dva, revizija tužbe za ratnu otplatu i naplata, i pod tri ukidanje Republike Srpske. Svi su skočili i oni koji nažalost u Srbiji govore da je bilo genocida. Jeste ratni zločin ali nije bilo genocida - pojasnila je Ana Brnabić.

 

Ostavite komentar