Vesti > Region

U Hrvatskoj tinejdžer kopira KOSTU K. najavio masakr u školi! Evo šta kažu nadležni i direktorka

Roditelji koji su se javili medijima izrazili su zabrinutost za bezbednost svoje dece, dodajući da su i deca u strahu da će ih neko ubiti

Autor: K1info/Srna

16/06/2024 > 10:47

podeli vest:

U Hrvatskoj tinejdžer kopira KOSTU K. najavio masakr u školi! Evo šta kažu nadležni i direktorka
Foto: YouTube screenshot


Učenik jedne osnovne škole u Lici, koji je bio nezadovoljan ocenom, najavio je da će sutra u školu doći s vatrenim oružjem i spiskom, objavio je HRT.

Iz škole kažu da su o slučaju obavestili merodavne i stručne službe, kao i da su sve prijavili policiji, te da je obavljen razgovor s učenikom i s njegovim roditeljem.

Direktorka škole je najavila da učenik koji je izrekao pretnju sutra neće doći u školu i da će u dogovoru sa stručnim službama odlučiti što dalje učiniti. Ona je navela da je razredni starešina pisanim putem obavestio i ostale roditelje da se preduzimaju sve potrebne radnje i da nema razloga za zabrinutost.

- O svim potrebnim informacijama roditelji učenika naše škole biće blagovremeno obavešteni - poručila je direktorka škole.

Psiholog iz Centra za zdravlje mladih Zagreb Bruno Bencarić rekao je da se ovakve situacije ne treba gurati pod tepih jer se zapravo radi o pozivu u pomoć. Roditelji koji su se javili medijima izrazili su zabrinutost za bezbednost svoje dece, dodajući da su i deca u strahu da će ih neko ubiti.

Ostavite komentar