Vesti > Region

U Kotoru ovog leta CENE idu nebu POD OBLAKE: Za skromniji ručak teško da ćete proći ispod 50 evra!

I oni koji bi naručili samo slatu ili sendvič dobro će da razmisle pre porudžbine

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

04/07/2024 > 19:35

podeli vest:

U Kotoru ovog leta CENE idu nebu POD OBLAKE: Za skromniji ručak teško da ćete proći ispod 50 evra!
Foto: Pixabay.com


Kotor je oduvek važio za finiju varijantu, ali to i dalje ne umanjuje gorak ukus kada treba da iskeširate minimum jednu i po dnevnicu (prosečne plate) na ručak.

Leto je tek počelo, a cene već obećavaju "preznojavanje" u Crnoj Gori. Ako poželite da ručate u centru Kotora, nadomak legendarnog sata, spremite se da to zadovoljstvo i platite.

Pođimo od predjela.

Uzmimo u obzir da ćete poželeti da naručite meze - samo 300 grama domaćih proizvoda (pršut, sir, kajmak, masline) košta 18,50 evra. Znači, tu ste već tanji za oko 2.000 dinara.

Ako niste mnogo ješni, pa je vaš izbor salata - ne nadajte se da ćete jeftinije proći.

Salata od hobotnice, sa crvenim lukom, miksom zelenih salata i čeri paradajzom košta 19,7 evra. A da li smo vam napomenuli da je reč o samo 250 grama proizvoda?

Salata sa piletinom i miksom zelenih salata, kao i dresingom od citrusa, je nešto jeftinija i staje 14,8 evra.

Testenina i rižoto

Tanjir od 350 grama taljatela sa spanaćem i kozjim sirom košta 17,2 evra. Znači, u pitanju je jelo bez mesa.

Foto: Pixabay.com

 

S druge strane, rižoto sa morskim plodovima i paradajzom je za manje od 2 evra skuplji (18,8 evra).

Glavno jelo

Kad ste već na moru, verovatno ćete poželeti da uživate u nekom od morskih specijaliteta - ili ćete pak preskočiti kad čujete koliko košta pola kilograma ribe.

Tačno 49, 50 evra i to za selekciju ribljih specijaliteta, za dvoje. Tuna stejk je 28,70 evra, a 350 grama fileta brancina sa paradajzom, maslinovim uljem i kaprom košta 27,70 evra.

 

Lignje na žaru sa blitvom i krompirom su nešto jeftinija opcija i staju 22,70 evra.

Ako ste ipak više ljubitelj roštilja, pileći file na rukoli i krompiru (350 grama) platićete 19,80 evra.


Sendviči su tek posebna priča, kako javlja čitalac, koji je i poslao cenovnik - najobičniji je 13 evra.

Činija svežeg voća (300 grama) košta 5,50 evra, isto kao i tri kugle sladoleda u jednom restoranu.

Kada se sve stavi na papir, za jedan običan ručak treba vam i više od 50 evra za dve osobe.

 

Ostavite komentar