Vesti > Region

ODGOVOR MINISTRA na pisanje medija u Podgorici:"Nema zabrane izvoza ulja u Crnu Goru, reč je o nekorektnoj KAMPANJI"

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine je rekao da Srbija, kao i svaka druga država, sagledava sopstvene zalihe

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

04/07/2024 > 10:45

podeli vest:

ODGOVOR MINISTRA na pisanje medija u Podgorici:"Nema zabrane izvoza ulja u Crnu Goru, reč je o nekorektnoj KAMPANJI"
Foto: TANJUG/ Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine/ Đorđe Krstić/ bg/Shutterstock


Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da nema zabrane izvoza ulja u Crnu Goru.

Izuzetno nekorektan napad i manipulacija oko pitanja trgovine uljem, rekao je ministar Momirović odgovarajući na nekorektnu i konstantnu kampanju koja se vodi iz Crne Gore i usmerena je ka predsedniku Aleksandru Vučiću i Republici Srbiji, navedeno je u saopštenju ministarstva.

- Jasno sam rekao ministru ekonomskog razvoja Niku Đelošaju da nema nikakvih problema sa izvozom ulja u Crnu Goru. Mi trenutno sagledavamo sopstvene zalihe kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti i potencijalnih poremećaja na tržištu imali dovoljne količine za naše građane - naveo je Momirović.

Crnogorski trgovci i uvoznici od prošle sedmice otežano nabavljaju jestivo suncokretovo ulje iz Srbije zbog čega će Ministarstvo ekonomskog razvoja uputiti pitanje vlastima u Srbiji da li je doneta zvanična odluka o zabrani izvoza ulja ili neka druga mera, pisale su juče podgoričke “Vijesti”.

Crna Gora 92 odsto potreba za suncokretovim uljem pokriva uvozom iz Srbije, pa bi ta zabrana mogla da ugrozi snabdevanje ovim proizvodom, ali i da poveća njegove cene na domaćem tržištu, ocenjuju crnogorski mediji.

Inače, sve je počelo u ponedeljak prošle sedmice kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare o geopolitičkoj situaciji, kazao i da će biti velikih nedostataka hrane u svetu i naveo da već sada postoji ogromna potražnja na tržištu iz regiona za suncokretovim uljem.

 

 

Ostavite komentar