Vesti > Region

SKANDAL TRESE HRVATSKU! Vaspitačica se fizički obračunala sa DEČAKOM (12), a razlog je NESHVATLJIV

Vaspitačica je reagujući na ponašanje deteta primenila fizičku silu, što je u ZPM Maribor okarakterisano kao krajnje neprimereno

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

09/07/2024 > 21:30

podeli vest:

SKANDAL TRESE HRVATSKU! Vaspitačica se fizički obračunala sa DEČAKOM (12), a razlog je NESHVATLJIV
Foto: Unsplash.com


Vaspitačica iz Slovenije nasrnula je na dečaka (12) zbog vike u Obrazovno-rekreativnom centru VIRC kod Poreča u Hrvatskoj, gde svake godine letuje više od 1.600 dece i više od 200 vaspitača, prenose danas slovenački mediji.

Udruženje prijatelja Maribora (ZPM), koje već 36 godina organizuje letovanje u Poreču, poslalo je vaspitačicu kući i zabranilo joj učešće u organizaciji letovanja i drugim programima. 

Kako se navodi u saopštenju ZPM, vaspitačica je neprimereno reagovala kada je  12-godišnje dete, učenik 6. razreda osnovne škole, prekršilo kućni reda centra.

- Prekršaj je bila dečja vika, za neke prisutne je bila uznemirujuća vika u stambenom prostoru VIRC-a, što su prisutni vaspitači želeli da spreče - napisao je Božidar Rausl, sekretar sindikata. 

Kako kaže, vaspitačica je reagujući na ponašanje deteta primenila fizičku silu, što je u ZPM Maribor okarakterisano kao krajnje neprimereno i neprihvatljivo, prenosi 24ur. 

Foto: Pixabay.com

 

U skladu sa sopstvenim Kodeksom etičkih načela vaspitača, vaspitačica je odmah udaljena iz ustanove i poslata kući, a o incidentu su odmah obavešteni roditelji, kao i nadležna policijska stanica u Mariboru, koja će moći da obavi razgovore kada se dete vrati sa letovanja. 

- Mariborska policija primila je prijavu iz koje se jasno vidi da je na području Hrvatske počinjeno krivično delo. Policija prikuplja obavještenja s tim u vezi - saopšteno je iz PU Maribor. 

Posle lekarskog pregleda i dogovora uprave i roditelja deteta, dete je nastavilo letovanje na lični zahtev.
 

Ostavite komentar