Vesti > Region

KOMŠIJE SU BAŠ PRETERALE! U HRVATSKOJ sladoled od 17 evra, a ležaljka 30 - SVE JE SKUPLJE nego u INOSTRANSTVU (VIDEO)

Poznati influenser Mirza Mustafagić morao je da sedne od šoka kada je video koliko košta sladoled u Opatiji

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

08/07/2024 > 15:53

podeli vest:

KOMŠIJE SU BAŠ PRETERALE! U HRVATSKOJ sladoled od 17 evra, a ležaljka 30 - SVE JE SKUPLJE nego u INOSTRANSTVU (VIDEO)
Foto: K1info/Shutterstock


Slovenački mediji oštro su kritikvali visoke cene na hrvatskoj obali, gde je ove godine skuplje nego u Španiji, Portugalu ili Grčkoj i to ne samo u restoranima, već i u prodavnicama.

Slovenačka POP tv. emitovala je prilog u kojem su se slovenci požalili  na visoke cene u Hrvatskoj, pa su kao primer uzeli tvrdnju influensera iz BiH Mirzu Mustafagića, koji je na Tik-Toku objavio da je jedan sladoled kup u Opatiji platio čak 17 evra.

- Nakon što sam video koliko košta sladoled u Opatiji, morao sam da sednem - šokirao se influencer iz Bosne i Hercegovine, čiji snimak na Tik-Toku je pogledalo gotovo milion ljudi. Neki su se složili s njim, a drugi su primetili da je to bilo u hotelu s pet zvezdica.

@mirza.mustafagic Volim Hrvatsku i dalje ću naravno dolaziti ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepse more, slazem se… ali ovo jeste skupo. Slažete se? #nohate #lovecroatia ♬ original sound - Mirza Mustafagic

Osim sladoleda Slovenaci su izdvojili i palačinke sa filom od lešnika, poslužene na plastičnom tanjiru na Makarskoj rivijeri koji, kažu, košta pet evra. Cene ležaljki se, dodaju, kreću od 25 do 30 evra sa suncobranom.

- Ne samo gostima već je i Hrvatima polako dosta - iz prodavnica izlaze sve tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo, dodaju Slovenci, nakon čega su cene u Hrvatskoj uporedili s drugim popularnim letnjim destinacijama.

- Nemački savezni ured za statistiku izračunao je da, nemački turisti, na primer, u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 posto manje nego kod kuće, u Španiji 26 posto, u Grčkoj 23 posto, u Hrvatskoj samo 18 posto manje nego u Nemačkoj -piše slovenački portal 24ur.

Ostavite komentar