Vesti > Region

OVO JE ČOVEK KOJI JE POČINIO MASAKR U DARUVARU: Penzionisani vojni policajac obrnuo turu u KAFANI pa krenuo u KRVAVI PIR

Policija se zvanično još nije oglasila o ovom masakru, osim da je ubrzo uhapšen i da je pod njihovim nadzorom

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

22/07/2024 > 14:43

podeli vest:

OVO JE ČOVEK KOJI JE POČINIO MASAKR U DARUVARU: Penzionisani vojni policajac obrnuo turu u KAFANI pa krenuo u KRVAVI PIR
Vojni policajac Krešimir P. - Foto: društvene mreže


Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara (51), penzionisani vojni policajac iz Donjeg Daruvara, sumnjiči se da je danas ubio pet osoba u Domu za stare u Daruvaru.

Fotografiju osumnjičenog objavili su hrvatski mediji, uz napomenu da ga je 1996. godine, nekada predsednik Hrvatske Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu.

Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobegao je, ali ga je policija uhapsila u blizini jednog kafića, piše hrvatski portal Index i navodi da je ubio majku, štićenike i zaposlene u Domu.

Navode da je ubica od ranije bio poznat policiji. Kako su za lokalni MojPortal rekli njegovi poznanici, on je pre mesec dana bacio poznanika na stepenice na kojima su se nalazile boce.

Foto: Shutterstock

 

Muškarac je zbog težine povreda vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u bjelovarsku Opštu bolnicu i na kraju završio na abdominalnoj hirurgiji.

Navodno mu je Pahoki pre toga držao pištolj u ustima.  

- Pre je to bio ok dečko, bio je vojni policajac na službi u Zagrebu. Ali, kada je otišao u penziju, alkohol je očigleno učinio svoje - rekao je jedan Daruvarčanin.

Ubica je pre pokolja došao u kafić i častio ljude pićem, a onda je rekao: "Idem nešto obaviti".

Prema saznanjima lokalnog portala, ubica je navodno neposredno pre krvavog pohoda sedeo ispred dućana u Donjem Daruvaru i pio pivo. U jednom trenutku došao je iza vatrogasnog doma i zamolio domara da njega i još jednog prijatelja odveze do grada.

Domar mu je rekao da ne može jer ima posla.

Policija se zvanično još nije oglasila o ovom masakru, osim da je ubrzo uhapšen i da je pod njihovim nadzorom. Inače, u Daruvar su tokom popodneva stigli župan Bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić kako bi koordinirao premeštaj preživjelih štićenika, a tamo je i glavni državni tužilac Ivan Turudić.  

- Svi smo u šoku, želim da izrazim saučešće porodicama. Povređeni su prevezeni u bolnincu, nadamo se da će biti dobro. Stižu i ministri da iskoordiniramo da preostale korisnike prebacimo u neki drugi dom - kazao je Marušić.

Na licu mesta je policijski uviđaj, nakon kojeg se očekuju i konkretnije informacije o današnjem tragičnom događaju u kojem je, prema još nepotvrđenim informacijama, pet osoba ubijeno i pet ranjeno.

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar