Vesti > Region

Crna Gora i dalje tuguje: Dve godine od JEZIVOG ZLOČINA na Cetinju, zastave spuštene na pola koplja

Cetinjanin Vuk Borilović je iz vatrenog oružja usmrtio deset sugrađana, među kojima je bilo dvoje dece

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

12/08/2024 > 19:26

podeli vest:

Crna Gora i dalje tuguje: Dve godine od JEZIVOG ZLOČINA na Cetinju, zastave spuštene na pola koplja
Porodica ubijeni masakr Crna Gora - Foto: Facebook Printscreen


Predsednik Crne Gore Jakov Milatović naložio je da se zastava na rezidenciji Predsednika na Cetinju spusti na pola koplja, povodom godišnjice tragedije na Cetinju, u kojoj je život izgubilo 10 nevinih žrtava, među kojima dvoje dece, dok je šest građana ranjeno.

- Dve su godine od kada je Crna Gora zanemela od bola i neverice, nakon nezapamćenog zločina na Cetinju, u kome je život izgubilo deset i ranjeno šest osoba. Danas se sa tugom i pijetetom sećamo žrtava, među kojima je i dvoje dece, uz jednu misao - da se nikada više ništa slično ne dogodi - napisao je Milatović na platformi Iks i istakao:

- Dan žalosti u Prestonici, dan je žalosti za Crnu Goru. Zato sam naložio da se zastava na rezidenciji Predsednika na Cetinju spusti na pola koplja. Mislima smo uz porodice i prijatelje stradalih i građanke i građane Cetinja.

Foto: Printscreen Pobjeda

 

Zločin koji je potresao Crnu Goru i region dogodio se pre dve godine u cetinjskom naselju Medovina, kada je 34-godišnji Cetinjanin Vuk Borilović. Borilović je ubijen nakon što je iz vatrenog oružja usmrtio deset sugrađana, među kojima je bilo dvoje dece.

U znak sećanja na žrtve na Cetinju je danas proglašen Dan žalosti.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar