Vesti > Region

Ne smiruju se POŽARI KOD KOMŠIJA! Ogroman broj VATROGASACA se bori sa stihijom koja se širi i van GRANICA zemlje (FOTO)

Na području Peratovac požar je još aktivan i prešao je na područje BiH

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

18/08/2024 > 13:46

podeli vest:

Ne smiruju se POŽARI KOD KOMŠIJA! Ogroman broj VATROGASACA se bori sa stihijom koja se širi i van GRANICA zemlje (FOTO)
Foto: HINA/ HVZ (STR)


Vatrogasci se i dalje bore sa požarima na teško pristupačnom terenu u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, saopšteno je danas iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Vatrogasci sa sinjskog područja su juče bili angažovani na intervenciji gašenja tri požara na području Dinare, koji su izbili u petak. Požari na području Vrdova i Bitelske Grede su ugašeni, navodi Hina.

 

Na području Peratovac požar je još aktivan i prešao je na područje BiH. Požar na području Peratovac zahvatio je površinu oko 50 hektara, a na požarištu je tokom noći organizovano dežurstvo vatrogasaca.

Na požaru na otvorenom prostoru područja Knin-Crvena zemlja, koji je prijavljen još u četvrtak, gorelo je više od 300 hektara niskog rastinja i šume. Tokom jučerašnjeg dana na u gašenju je učestvovalo 47 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila.

Aktivan je i požar koji je izbio u petak na otvorenom prostoru na području Kijeva, na nepristupačnom i teško pristupačnom terenu u blizini planinarskog doma, kao i požar na području Oton (Ervenik) - Pađane, koji je u petak zahvatio nisko rastinje i borovu šumu.

Ostavite komentar