Vesti > Region

UHAPŠEN GRADONAČELNIK U HRVATSKOJ? Policija češlja sam vrh zbog zloupotreba službenih položaja

Kako kažu, svedočimo hapšenjima nakon davanja ostavke, "prvo Škorić, a danas navodno gradonačelnik Otoka Šarić"

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

23/09/2024 > 10:39

podeli vest:

UHAPŠEN GRADONAČELNIK U HRVATSKOJ? Policija češlja sam vrh zbog zloupotreba službenih položaja
Josip Šarić - Foto: Facebook Printscreen/Josip Šarić


Prema još nepotvrđenim informacijama medija, u Hrvatskoj je jutros uhapšen HDZ-ov gradonačelnik Otoka Josip Šarić, koji je prošle sedmice podneo ostavku na mesto poslanika u Saboru.  

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske potvrđeno je da se u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) sprovodi kriminalističko istraživanje nad jednom osobom, zbog zloupotrebe službene dužnosti.  

Za vikend je uhapšen HDZ-ov šef Hrvatskih cesta Josip Škorić.  

Foto: Facebook Printscreen/Josip Šarić

 

Najnovija hapšenja je na društvenim mrežama komentarisao poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja opaskom da su ova hapšenja HDZ-ovaca nakon davanja ostavke, kako navodi, s ciljem da "'Gazda' ne bi trpeo političku štetu".  

- Plenkoviću se jednom dogodilo da mu ministar bude uhapšen na dužnosti i tada je doneo čvrstu odluku da se to više nikad neće ponoviti. Došlo je do zamene kontrolisane (državnog tužioca) Zlate koja je nekad znala pokazati zube i kratkotrajno demonstrirati nezavisnost, potpuno kontrolisanim (Ivanom) Turudićem - napisao je Grmoja na platformi Iks.  

Sada, kaže Grmoja, svedočimo hapšenjima nakon davanja ostavke, "prvo Škorić, a danas navodno gradonačelnik Otoka Šarić".

- A sve kako Gazda ne bi trpeo veću političku štetu - napisao je Grmoja.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar