Vesti > Region

NEVREME IZ HRVATSKE IDE KA SRBIJI? Potop na ulicama Zagreba, izdata UPOZORENJA zbog pljuskova (VIDEO)

Intenzitet padavina ocenjen je 10/10, prema podacima koje je izneo "Alarm za kišu Zagreb"

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/09/2024 > 09:10

podeli vest:

NEVREME IZ HRVATSKE IDE KA SRBIJI? Potop na ulicama Zagreba, izdata UPOZORENJA zbog pljuskova (VIDEO)
Foto: Tanjug/Hina/Lana Slivar Dominić


Snažno nevreme noćas je pogodilo Zagreb i okolinu i donelo haos na putevima.

HAK javlja da je saobraćaj prekinut na pojedinim raskrsnicama Aleje grada Bolonje zbog vode na trotoarima (trenutno s ulicama Prigornica, Velimira Škorpika). 

- Jedva se prolazi od kiše. Ljudi stoje i sada nastaje samo ogromna kolona - ispričao je za hrvatski portal 24 sata jedan od čitalaca koji je snimio potopljenu Škorpikovu ulicu. 

Intenzitet padavina ocenjen je 10/10, prema podacima koje je izneo "Alarm za kišu Zagreb". 

Cela Hrvatska, osim riječke regije i Velebitskog kanala, nalazi se pod žutim meteoalarmom koji upozorava na potencijalno opasno vreme, i to zbog kiše, grmljavinskog nevremena i olujnih udara bure.

Za riječku regiju i Velebitski kanal je na snazi stepen više upozorenja, odnosno pod narandžastim meteoalarmom, što označava opasne vremenske uslove. Alarm je na snazi zbog jakih udara bure.

Kada je reč o Srbiji, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom koje će pre podne zahvatiti Bačku, u drugom delu dana proširiće se i na ostale predele Vojvodine, kao i na zapadnu i centralnu Srbiju, dok se na jugu i istoku zemlje padavine očekuju tek tokom noći ka nedelji.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar