Vesti > Region

Srpski spasioci se javili iz Jablanice: Situacija je SLOŽENA, i dalje tragamo za NESTALIMA

Stižu i dva tegljača od preduzeća Srbijavode

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

06/10/2024 > 19:37

podeli vest:

Srpski spasioci se javili iz Jablanice: Situacija je SLOŽENA, i dalje tragamo za NESTALIMA
Foto: Tanjug AP


Inspektor u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije (SVS) Nikola Maksimović izjavio je da je danas 36 pripadnika specijalističkog tima za spasavanja SVS MUP-a Srbije, sa 12 vozila, stiglo je u bazu u mesto Jablanica u BiH, koje je pogođeno klizištom. 

- Očekuje se da stignu dva tegljača sa radnim mašinama javnog preduzeća 'Srbijavode'. Situacija na terenu je vrlo kompleksna i još uvek se traga za nestalim osobima. Glavna putna infrastruktura je oštećena, pa spasioci koriste alternativne prilaze kako bi bezbedno mogli da pristupe mestima intervenisanja - rekao je Maksimović za Tanjug.

Poručio je da sve raspoložive ekipe, svih službi na terenu, rade danonoćno, kako bi omogućili bezbedniji i lakši pristup mestima intervenisanja. 

Foto: youtube/printskrin/avaz

 

- Naša saradnja sa spasilačkim timovima iz BiH i ostalim spasilačkim timovima je na vrlo visokom nivou - dodao je Maksimović.

Katastrofalne poplave i odroni na području Jablanice iza sebe su ostavili ogromnu materijalnu štetu i ljudske gubitke.

Prema poslednjim informacijama u poplavama u BiH život je izgubilo najmanje 20 osoba.

Načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović doneo je odluku o proglašenju Dana žalosti koji će trajati od danas do 8. oktobra.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar