Vesti > Region

DODIK opet izgubio BANJALUKU, a evo šta je NAJAVIO posle IZBORA

SNSD je dobio 310.000 do sada prebrojanih glasova, što iznosi oko 54,3 odsto

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

07/10/2024 > 09:18

podeli vest:

DODIK opet izgubio BANJALUKU, a evo šta je NAJAVIO posle IZBORA
Dodik na glasanju u Bosni i Hercegovini - Foto: AP Photo/Radivoje Pavicic


Predsednik Republike Srpske i predsednik SNSD Milorad Dodik najavio je sinoć da će se ponovo kandidovati za predsednika RS na narednim opštim izborima 2026. godine.

- Na krilima ove velike pobede u Republici Srpskoj proglašavam svoju kandidaturu za predsednika Srpske na sledećim opštim izborima. Nastavljamo politiku kojoj veruju naši građani - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je ranije sinoć naveo da je pobeda njegove stranke na lokalnim izborima u Republici Srpskoj u 47 lokalnih zajednica, kao i još četiri opštine s koalicionim partnerima ''danas dan velikog uspeha te stranke''.

- Građani su prepoznali naš stav, i tako smo dobili podršku. Naša politika daje rezultate. Pobedili smo i u dve opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine, u Glamoču i Drvaru - rekao je Dodik.

Istakao je da je SNSD dobio 310.000 do sada prebrojanih glasova, što iznosi oko 54,3 odsto.

- Hvala našim građanima jer su pokazali demokratsku zrelost. Ponosan sam na kampanju koja je bila besprekorna i kandidati su imali priliku da su pokažu na najbolji način - rekao je Dodik.

Jučerašnji lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bili su osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. i na njima su se birali načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Foto: AP Photo/Radivoje Pavicic

 

Na izborima je učestvovalo 110 političkih stranaka, 386 kandidata je za gradonačelničke i načelničke pozicije. 

Inače, protekli lokalni izbori u BiH su istorijski za SNSD, jer je osvojila 51 lokalnu zajednicu.

Dodik je, tim povodom, na konferenciji za novinare kasno sinoć istakao da je SNSD osvojio vlast i u četiri mesta koja su do sada pripadala opoziciji, a to su Brod, Bileća, Sokolac i Ugljevik.

Foto: AP Photo/Radivoje Pavicic

 

Opštine i gradovi u kojima će SNSD imati načelnike i gradonačelnike su: Brod, Bileća, Sokolac, Ugljevik, Drvar, Glamoč, Novi Grad, Oštra Luka, Kostajnica, Kozarskoj Dubici, Prijedor, Gradiška, Srbac, Laktaši, Prnjavor, Petrovac, Drinić, Čelinac, Istočni Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Јezero, Kneževo, Šipovo, Derventa, Vukosavlje, Doboj, Petrovo, Donji Žabar, Pelagićevo, Osmaci, Zvornik, Vlasenica, Milići, Šekovići, Bratunac, Srebrenica, Istočno Sarajevo, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo, Trnovo, Rogatica, Višegrad, Nevesinje, Foča, Novo Goražde, Rudo, Kalinovik, Trebinje, Kupres, Istočni Mostar.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar