Vesti > Region

POJAVIO SE SPISAK ĐAKA NALIK NA KOSTIN: Roditelji u PANICI, traže HITNU REAKCIJU!

Iz uprave škole potvrđeno da je kod njih ceduljica sa imenima učenika, ali da utvrđuju sve činjenice

Izvor: K1info/Vijesti.me

Autor: Nemanja Negovanović

15/10/2024 > 22:10

podeli vest:

POJAVIO SE SPISAK ĐAKA NALIK NA KOSTIN: Roditelji u PANICI, traže HITNU REAKCIJU!
Foto: ATA Images/Društvene mreže printscreen


Više roditelja učenika Osnovne škole "Pavle Rovinski" iz Podgorice javilo se redakciji "Vijesti", tvrdeći da su uznemireni zbog saznanja o postojanju spiska sa imenima više đaka, a koji navodno podseća na tragediju iz beogradske škole "Vladislav Ribnikar" iz maja prošle godine, kada je trinaestogodišnji Kosta Kecmanović ubio devetoro učenika i čuvara.

"Vijestima" je iz uprave škole potvrđeno da je kod njih ceduljica sa imenima učenika, ali da utvrđuju sve činjenice.

U prvom razgovoru sa novinarom, rečeno je da je reč o šali i sugerisano da se time ne treba baviti, uprkos poruci koju je direktorka Nataša Popović prosledila Savetu roditelja.

U njom, prema informacijama lista, šefica te obrazovne institucije objašnjava roditeljima da u potpunosti razumije da, "na ovaj način evidentirana imena dece", stvaraju nelagodu i paniku.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/društvene mreže

 

- Odmah po prijemu ove informacije preduzeli smo sve potrebne mere i radnje - napisala je Popović, poručujući da svi obavljeni razgovori "nedvosmisleno ukazuju na to da nema razloga za paniku.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da u OŠ "Pavle Rovinski" trenutno tim povodom boravi tročlana delagacija Ministarstva prosvete, nauke i inovacija i da je u slučaj uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i da institucije čine sve iz svojih nadležnosti da se ovaj slučaj što pre razreši.

Direktorka Popović je ranije danas kazala "Vijestima" da je situacija pod kontrolom, ali da razume strah roditelja.

- Problem će se rešiti na nivou škole. Nema potrebe da se u ovom slučaju uključuju druge institucije... Informacija jeste bila uznemiravajuća. Na listi jesu bila pobrojana imena učenika... Razumijem brigu roditelja - rekla je ona.

Foto: K1info/MUP RS/shutterstock

 

U Viber grupama, roditelji insistiraju da im se kaže da li su deca bezbedna.

- Da se utvrdi ko se neslano šalio i da bude sankcionisan. A, ne da ga prikrivaju jer mu je tata neko bitan. Želim da znam, jer imam pravo na to - poručuje jedan od njih u telefonskoj poruci.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar