Vesti > Region

Oglas za DADILJU digao BALKAN NA NOGE: Porodica OBJAVILA zahteve, SVI ZGROŽENI!

Neki su pokušali darazumeju pozadinu ovih zahteva

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Petričević

17/10/2024 > 19:53

podeli vest:

Oglas za DADILJU digao BALKAN NA NOGE: Porodica OBJAVILA zahteve, SVI ZGROŽENI!
Foto: Shutterstock


"Ovo je trol! Nadam se?" – prvi je komentar koji je napisan ispod objave u zatvorenoj Fejsbuk grupi „Tetke čuvari i roditelji“, gde je primećen oglas sledećeg sadržaja:

„Tražim tetku da povremeno čuva devojčicu od 10 meseci. Nećemo debelu tetku, niti tetku koja živi sa kućnim ljubimcem. Želimo iskustvo u čuvanju dece (npr. rad u vrtiću) . U Trnju smo, navodi se u oglasu iz Hrvatske.

Koliko je reakcija izazvao, ne treba posebno naglašavati, to su „kilometri”.

I dok su neki pokušavali da razumeju i racionalizuju pozadinu nekih od ovih zahteva, većina je ostala šokirana i zaprepašćena.

„Debelo” je uvreda, dobrodošla u 21. vek. Sramotanje tela više nije kul i ne toleriše se. Nadam se da je samo trol, da je dete izmišljeno i da neće odrastati u ovako toksičnom okruženju“.

Foto: Shutterstock

 

"Takođe, da devojka ima pismenu majku, bilo bi super. Da li bi tetka spavala u krevetu sa tobom? Ili tražite muža? Moj savet vam je da dobro razmislite šta želite da napišete, a ne da se osramotiš“.

"Ne nudim zaštitu, već dobronamerne savete. Pošto tražite pomoć za svoje potomstvo, pisanje pristojnog i kompletnog oglasa bi bio minimum manira građanina savremene civilizacije. Iznesite svoje lične stavove i sklonosti u ćaskanju uživo, ne pod anonimnom objavom“.

„Evo dete... Neću ja goru i grubu majku.

"Zašto je BMI važan za brigu o deci?".

"Pozdrav, javlja se debela teta čuvalica, voli kućne ljubimce, velikog je srca i tople duše za razliku od Vas. Žao mi Vašeg deteta jer već vidim čemu ćete ga naučiti. Sramite se kao jedna majka. Lep pozdrav i srećno u odgoju curice".

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar