Vesti > Region

POLICIJA NA NOGAMA! U toku HAPŠENJE OPASNIH KRIMINALACA, spisak je dugačak!

Zbog akcije je blokirano nekoliko ulica

Izvor: K1info/Vijesti.me

Autor: Mina Duduković

21/10/2024 > 12:13

podeli vest:

POLICIJA NA NOGAMA! U toku HAPŠENJE OPASNIH KRIMINALACA, spisak je dugačak!
Foto: MUP RS


U Nikšiću je u toku velika policijska akcija u kojoj su do sada uhapšene četiri osobe za koje se sumnja da su visoki članovi kriminalne organizacije.

Policija na nekoliko mesta pretresa kuće i stanove osumnjičenih, a na spisku za hapšenje su i imena pet osoba zbog sumnje da su se u dužem periodu bavili trgovinom droge i velikih količina cigareta, prenose Vijesti.

Kako se navodi, zbog akcije je blokirano nekoliko ulica u tom gradu.

Kako pišu regionalni mediji, SPO satima pretresa kuću i objekte Koprivica u nikšićkom naselju Duklo, ali i drugih članova OKG, a osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo - stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i trgovina cigaretama.

Kako je objavljeno Nikšićanin Strahinja Koprivica, sin dugogodišnjeg policijskog funkcionera u penziji Duška Koprivice, uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da se u dužem vremenskom periodu bavio švercom droge i tovara cigareta.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) u jutrošnjoj akciji uhapsili su još tri osobe za koje se veruje da su sa Koprivicom bili u kriminalnim poslovima.

Na spisku za hapšenje napisana su imena pet osoba zbog sumnje da su se u dužem periodu bavili trgovinom droge i velikih količina cigareta od Podgorice preko Nikšića do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Foto: X Printscreen/PolicijaCG

 

Ime osumnjičenog Strahinje Koprivice godinama se pominje u policijskim dokumentima, a njegovo ime naveo je i zaštićeni svedok Jadranko Jonski tvrdeći da je Nikšićanin navodno bio jedna od meta tri kriminalne grupe na čijem čelu su bili Ranko Radulović, Erogen Brajović i Igor Vukotić.

Jonski je pred većem Višeg suda u septembru 2020. godine do detalja ispričao što su sve bili planovi kriminalne organizacije i koje su im bile uloge.

Prema tom svedočenju, mete Kotoranina Igora Vukotića bili su bivši službenici bezbednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin Strahinja.

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar